Can you help people at all?
Publicerat den

Jag följde med Mikael till arbetsförmedlingen idag av den anledningen att jag inte hade någonting annat att göra… Han hade ett möte med en byggnadshandläggare, men det var snarare en avstämning än ett möte då hon (det var en kvinna) bara ville veta vad han har gjort hittills. Kunde hon inte ha gjort det via telefon som de gjorde med mig? Han berättade i alla fall att han har varit arbetslös i två och en halv månad, men att han skall på arbetsintervju för Sector alarm i början av september i samband med att vi flyttar och att han planerar att söka andra arbeten, mestadels inom handel, om de väljer att inte anställa honom. 
 
Vi är snart aktuella för jobbgarantin för ungdomar (man räknas som vuxen vid 25-års ålder) och kan skrivas in i den om vi inte har fått något arbete innan vi har varit inskrivna på arbetsförmedlingen i tre månader, men Mikael verkar inte vilja det. Han är inställd på att han skall ha ett arbete så snart som möjligt och han är inte den som ger sig. Jag däremot måste skrivas in i jobbgarantin av den anledningen att jag inte kan bli erbjuden en praktikplats annars. Det säger de nu! Jag har inget annat val än att vänta på att få hjälp till i slutet av september eller söka arbeten och utbildningar, som jag känner att jag klarar av utan att riskera att gå in i väggen igen, på egen hand. Jag kommer att söka till butikssäljarutbildningen som planerat, men det kan hända att jag söker jouristutbildningen i Härnösand också (som ger en behörighet till att arbeta på kvinnojour). Det blir dock inte nu. Jag vill arbeta först och se hur det känns innan jag studerar igen. I need a break, you know. 





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?