Praktikplats
Publicerat den

Jag har fått en praktikplats! Jag skall praktisera på H&M i Bergströms galleria i elva veckor, med start på måndag. Jag hörde senast igår att det skall vara svårt att få praktikplats i klädbutiker, men jag kan inte påstå att det var särskilt svårt för min del. Det är dock inte bara att kontakta butiken/företaget som man är intresserad av, som många tror... Jag började med att göra en lista över tänkbara butiker (jag vill göra någonting annat än att assistera idrottslärare) och rangordna dem. Vart ville jag helst vara? Vart är det mest lönsamt att vara? När jag hade ett förstahandsval kontaktade jag butikschefen per telefon och bokade in ett möte med den personalansvarige senare samma dag (det här var idag).

Jag åkte till butiken och pratade med den personalansvarige. Hon verkade väldigt positiv till att jag är intresserad av att praktisera i butiken, men hon ville att jag skulle träffa chefen för säkerhets skull innan vi bestämde någonting. Jag berättade för chefen att jag har läst textildesign i Stockholm, att jag gillar kläder, varför har man annars 50st klänningar i garderoben?), att jag gillar att plocka med saker och att jag gillar att ha flera bollar i luften. Hon tyckte att det lät bra och att jag var trevlig. Jag fick tack vare det hennes godkännande (det är jätteviktigt att man är positiv och trevlig när man är i kontakt med butiken/företaget som man är intresserad av att praktisera hos. Personligheten är A och O!). På måndag skall vi bestämma vilka arbetsuppgifter jag skall tilldelas. Spännande! Jag hoppas att jag får arbeta i/på alla avdelningar, att jag får stå i provrummet och att jag får stå i kassan. Jag vill prova på så mycket som möjligt. Jag tror att mina chanser på arbetsmarknaden ökar markant om jag får göra det. 

Det skall bli så skönt att komma ut och göra någonting om dagarna istället för att sitta hemma och uggla... 






Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?