Jobbgaranti för ungdomar
Publicerat den

Det känns som att man inte gör annat än att springa ärenden på stan... Idag har vi varit på informationsmöte, om jobbgarantin för ungdomar, på arbetsförmedlingen. Informationen beräknades ta en timme, men det gick något snabbare för oss som inte hade alla handlingar klara (Mikael blev kallad till mötet via telefon igår och handläggarna hann av den anledningen inte skriva ut beslutet som måste skrivas på för att man skall få pengar) och som var tvungna att smita iväg innan vårat parkeringstillstånd gick ut. Jag kan inte påstå att informationen var intressant och jag måste säga att det är sjukt vilka höga krav arbetsförmedlingen har! Jag kan inte förstå hur man som arbetslös, oerfaren och outbildad skall kunna söka arbeten i hela landet - och att man måste tacka ja om man blir erbjuden en anställning. Hur skall man kunna göra det om man inte står i bostadskö eller av någon anledning blir nekad bostad, inte har någon möjlighet att pendla, inte har någon möjlighet att flytta, inte har någon möjlighet att ha dubbla boenden osv? 
 
Det är frivilligt att skriva in sig i jobbgarantin, men vi är så illa tvungna p.g.a. socialförvaltningen (de vill att man gör vad man kan för att bidra till sig egen försörjning; söka alla bidrag som går, vara inskriven på arbetsförmedlingen och medverka på deras aktiviteter, söka arbeten osv). Mikael blir avanmäld från a-kassan, som numera utbetalas av försäkringskassan, om han inte är inskriven i jobbgarantin och jag kan tacka nej om jag vill, men priset är att vi inte blir beviljade ekonomiskt bistånd av socialförvaltningen. Jag tror inte att vi skall behöva söka fler bistånd, men det är ingen idé att chansa... 



Linora

Allt bra med dig? :)



URL: http://Linoraas.blogg.se




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?