Inte ens bänkvärmare
Publicerat den

Nu känner jag äntligen att det finns tid till att blogga och jag tänke därför berätta om vad som hänt de dagar jag valt att låta bloggen damma lite grann.

Igår var jag i skolan som vanligt och på morgonen hade jag specialidrott (innebandy) med resterande elever från skolan som också har samma idrott som mig. Som många kanske vet så är jag målvakt och eftersom vi skulle ha match senare under dagen valde jag att inte ta med mig stället då jag ville spara på knäna och jag lånade därför en klubba. Såhär i efterhand känns det dock ganska onödigt och jag ska strax förklara varför.

Efter att jag kom hem från skolan hann jag inte göra annat än att äta innan jag var tvungen att åka till hallen. Jag och Elin (den yngste målvakten) blev kallade till matchen, men det visade sig att våra tränare lånat in en av elitseriemålvakterna och det resulterade i att jag fick sitta på läktaren. Jag tycker att jag borde ha blivit informerad om det tidigare under dagen eftersom jag nu släpade med mig mina kläder helt i onödan.

Trots att jag fick sitta på läktaren valde jag att kolla på matchen för att se hur laget spelar. Det ska tydligen vara många nya spelare (som jag har fattat det) och det kan vara en bidragande orsak till att de förlorade mot Köping i söndags. De är seriefavoriten nu när VIB har gått i konkurs.

Motståndet denna gång blev Farsta och de fick en plats i serien pga. att det blev en ledig plats när VIB inte längre medverkade. Första perioden var kaotisk enligt mig då spelarna inte hade någon som helst koll på var de skulle vara. Vid många tillfällen stod alla fem på samma kant och ibland stod de t.o.m på rad. Det var inte förrän när Farsta tryckte in 2-3 som de (vi) blev motiverade och det gick genast bättre. Matchen slutade 6-3 och vi kammade alltså hem 3 poäng. Bra bra.

Målvaktsprestationen tänker jag inte kommentera då jag lärt mig av egen erfarenhet att det inte uppskattas, men bara för att jag väljer att tiga om det så betyder det inte att det gick dåligt.

Vad gäller det här med att jag inte fick vara med så kan jag inte påstå att jag blev ledsen över det, men jag kan inte förneka att jag blev besviken eftersom det har gått så bra på träningarna. Jag får hela tiden beröm och jag tror att de ville gå på säkra kort igår eftersom de vet hur dessa målvakter är in action. Jag hoppas att de inte har samma "argument" som Falun hade när jag tränade med dem. Deras anledning till varför jag fick sitta på bänken i princip hela tiden var att de inte visste vad jag gick för. Hur skulle jag kunna visa det om jag inte fick chansen att spela? Det går liksom bara inte!

Jag pratade även med mamma igår och både hon och pappa tyckte att det var konstigt av våra tränare att ta in en elitmålvakt på en division 1-match när det istället borde vara vi division 1-målvakter som får prova på att träna eller spela med elitlaget. Jag tror och hoppas på att jag ska få den chansen i framtiden, men just nu försöker jag att fokusera på att träna och visa att jag är duktig så att jag får spela. En del av mig hoppas på att det kommer att bli som när jag tillhörde Nybro IBK: att jag fick sitta på bänken när vi mötte bottenlag, men att jag fick spela när vi mötte topplag.

Vi får vänta och se helt enkelt, men spela SKA jag göra. Det är bara att bita ihop och ge järnet på träningarna. Jag har ju trots allt bara tränat fyra gånger.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?