Camp Björnö
Publicerat den

Enda sedan skolan började har vi i klassen planerat en kort friluftsdag för åk.1 som genomfördes igår. Dagen gick ut på att de skulle utföra sammarbetsövningar för att lära känna varandra. Det fanns 10st stationer varav 4st var obligatoriska. De var dock tvungna att klara minst 5st stationer för att bli godkända.

Jag och två andra tjejer i klassen ansvarade för station nr.7, lastpallen. Den gick ut på att en person i gruppen skulle sitta på lastpallen medan de andra i gruppen bar den ett visst avstånd för att sedan upprepa det ytterligare två gånger, men att man bytte person på pallen för varje gång. Eftersom vår station låg längst bort på hela kartan hann vi inte hitta lastpallen i tid (den skulle finnas på plats när vi kom dit) så vi fick improvisera och det slutade då med att vi bytte till Kungliga stolen.

Vi förväntade oss att många av grupperna skulle hoppa över vår station, men 16/20st grupper besökte oss vilket vi tyckte var roligt även om det inte hände sådär jättemycket. Alla klarade uppgiften, vilket ledde till att de fick ett klistermärke. Den grupp som hade flest klistermärken och lämnade in startkorten (lappen med märkena) snabbast vann. Om jag inte minns fel var det teknikettan som vann.

Dagen gick snabbt, vilket kändes bra då det var lite drygt att stå på samma plats i 3 timmar och dra samma info om och om igen. Inte hjälpte det att man fick göra i princip allting själv. Jag drog informationen, tog tid och delade ut klistermärken.

På tisdag ska vi ha ännu en friluftsdag, men jag har uppfattat det som att det är för oss tvåor. Eftersom vi har många ledarskapskurser är det min klass som ska hålla i stationerna även denna gång. Jag och tre andra i klassen ska ha hand om stationen där man sätter ihop ett Trangiakök. Denna gång kommer jag förmodligen att ha en bättre grupp. Det var inte så seriöst igår då det slutade med att jag fick göra 90% av arbetet. En tjej i gruppen gjorde ingenting.

Idag hade vi orientering i skolan och då gick jag med en av tjejerna som var i min grupp igår. Till en början var hon ganska otrevlig, men efter ett tag gick det bra. Vi lyckades hitta alla kontroller (7st) och vi var inte sist, vilket vi hade tagit förgivet att vi skulle vara. Resten av dagen utvärderade vi gårdagen. Vi fick bl.a. skriva vad vi tyckte var bra i gruppen, individuellt osv. Jag hoppas bara inte att resten av gruppen får se den.

Om vi bortser från skolan så händer det inte sådär jättemycket. Dennis och jag åker imorgon till hans föräldrar. Det var från början bestämt att de skulle komma hit, men de ville att vi skulle komma dit istället då hans morföräldrar skulle komma på besök. Vi kommer att stanna där tills på söndag, men jag gråter inte över det eftersom jag har studiedag på måndag. Jag är alltså ledig då.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?