Racing week
Publicerat den

Denna vecka har gått väldigt fort och det har inte hänt sådär jättemycket när jag tänker efter. Det är snart 2 veckor sedan jag började skolan och eftersom vi ännu inte har kommit igång med allting finns det inte så mycket att göra. Fredagen var däremot rolig då vi skulle agera ledare för halva klassen. Jag och två killar från min grupp höll i nedvarvningen, vilket jag tyckte var ganska tråkigt då jag ville ha en utmaning. Det är så mycket lättare att leda en klass om man får utföra en aktivitet som tar lite tid och engagemang.

För att fatta det kort bestod lektionen av fyra delar: uppvärmning, styrka, kondition och nedvarvning med stretchning. När jag kör konditionsträning brukar det täppa till i halsen om jag inte får tillräckligt med vatten, men när det blev så igår valde jag att fortsätta jobba. Jag är trött på att kliva av bara för att jag får så mycket slem i halsen att jag knappt kan andas. Jag "fuskade" dock lite grann under styrkan. Vi skulle utföra 48st utfall, men jag utförde bara 24st då mina knän inte klarade mer. Sen var vi tvungna att börja med konditionen eftersom vi endast hade 15min på oss vid varje moment. Annars var jag med på precis allt och jag är stolt över mig själv som kämpade vidare istället för att "ge upp" som jag tidigare har gjort.

Under tisdagens lektion kände jag att det fick vara nog med maskning och nu tänker jag jobba tills det inte längre går. Jag vet att jag är en kämpe och jag tänker visa det. Både för mig själv och för andra. Jag är inte en liten mes som man kan stampa på när man behagar, utan jag har en vilja att komma någonstans.

Efter att lektionen var slut var även min skolvecka slut, vilket kändes skönt då jag längtade hem till Dennis. Han var gullig och mötte mig vid Hemköp då vi skulle köpa någonting gott till kvällen. Eftersom han laddade ner film för kvällen var det min uppgift att komma med förslag på mat och det fick bli min hemmalagade potatisgratäng. Den var lika god som den alltid brukar vara och vi var båda nyttiga och åt grönsaker till. Jag har nämligen skrivit matdagbok sen i onsdags då jag vill ändra mina matvanor och lära mig att äta nyttigare. Sedan är det viktigt att man äter en balanserad kost när man idrottar.

Dillchips och ostbågar fick bli kvällens snack, men efter att vi ätit lite mer än en näve var tröttnade vi och övergick till vindruvorna. Tidigare har jag inte kunnat motstå varken godis eller chips, men i fredags gick det faktiskt väldigt bra då jag tyckte att det var så mycket godare med frukt än med massa onyttigt skit. Kan tillägga att vi tittade på The Bounty hunter med Jennifer Aniston. Den var som väntat bra :)

Morgonen därpå var det dags för städning då vi skulle få besök av mina föräldrar. Vi klev upp strax efter kl.09 då vi inte längre kunde sova och direkt efter duschen började vi att storstäda lägenheten. Det skulle ha gjorts även om vi inte hade fått besök, men man vill ju inte bjuda hem folk om det ser ut som en svinstia.

Städningen tog kanske 2 timmar totalt och resultatet blev väldigt bra. Mina föräldrar och Elias (lillebror) kom runt kl.12:30 och vi började med att lassa in alla saker som de tagit med sig hemifrån. Jag fick nämligen inte med mig allt då jag bl.a. lämnat kvar ett par skor, en väska och två par byxor för lagning. Sedan tog de med lite annat som de tyckte att jag kunde ha nytta av, så nu har jag allt jag behöver. Resten som finns hemma hos dem är det adjöss med.

När vi var klara med att lassa in allt i lägenheten åkte jag, Dennis, mamma och Elias till Willys för att storhandla åt oss. Det gick väldigt bra och det gick inte på så mycket som vi hade trott, så nu har vi lite extra pengar över som vi kan ha ifall vi skulle behöva fylla på någonting eller om det kommer någon räkning som vi inte har räknat med.

Efter shoppingturen på Willys åkte vi hem för att packa upp varorna för att sedan åka till Ikea. Mamma skulle nämligen dit och köpa bl.a. en ny kudde och lite glas. Vi var även i behov av lite saker och hon var gullig och betalade det åt oss. Det handlade om 6st stora glas, gardinstänger och knivar. Jag försökte nämligen att skära potatis med en köttkniv i fredags, så nu fick vi riktiga knivar som man kan ha till allt (ÄNTLIGEN!).

På vägen till kassan träffade vi på min kusin Dennis. Han berättade att han var där med Mona (min faster/hans mamma) och farmor. Jag förstod nästan att vi skulle stöta på någon av dem och det hade jag så rätt i. Farmor stod nämligen vid utgången när vi hade betalat, så vi stannade och pratade en snabbis innan vi skulle åka hem igen.

Väl hemma var det dags att laga mat. Jag hade nämligen lovat familjen att vi skulle bjuda de på mat och det fick bli asiatisk wok med nudlar (grönsakswok med currysås, nudlar och räkor). Det var tänkt att vi skulle ha kyckling i också, men den var fryst och vi orkade inte vänta på att den skulle tina så att vi kunde skära upp den och lägga den i grytan. Alla verkade iaf nöjda med maten då INGEN lämnade någonting på tallriken. Det blev knappt någonting kvar i grytan heller.

Efter maten satte vi oss i vardagsrummet en stund och tittade på lite tv. Mamma bjöd oss alla på godis, vilket var gott. Jag tog dock inte så mycket, utan det räckte med ett par stycken. De åkte sedan hem, så Dennis och jag tittade på Toy Story 3. Den var på engelska, vilket var lite tråkigt då jag alltid ser tecknat på svenska.

Förutom skolan och gårdagen har jag äntligen fått hem kläderna jag vann på Tradera. Jag vann en rosa top, en gul cardigan, en svart spetstop och en jacka. Jackan ska jag hämta ut idag och jag tror att jag kommer att vara som mest nöjd med den. Det börjar bli kallt nu och en lite tjockare jacka kan vara bra. Har endast 2st höstjackor, vilket kanske inte är så kul att använda i vinter.

Idag är det tänkt att Dennis och jag ska cykla ner på stan. Vi glömde att handla några saker igår, så vi ska köpa in det. Det är också tänkt att vi ska besöka en piercingstudio och köpa ringar till hans läpp på köttet i munnen har börjat växa över ett av hans smycken. Han fick nämligen för korta smycken när han piercade sig (han har väldigt tjock läpp att inte ens de längsta smyckena räckte ordentligt), så vi ska köpa ringar till honom. Han hade ändå tänkt att byta till det, så varför inte ta det nu när vi ändå har pengar?

Vad vi gör av resten av dagen vet jag inte, utan det får vi se då.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?