Det här med att vara naturlig
Publicerat den

I december började vi med kostillskott med förhoppningen om att det skall boosta vår fertilitet. Jag började med Apiforce kombinerat med folsyra då det påstås främja ägglossningen och Mikael började med zinktabletter kombinerat med folsyra då det har en bevisad positiv effekt på spermierna. Han har dock slarvat med sina tabletter de senaste dagarna och idag erkände han att han inte vill att någon av oss skall äta kosttillskott... Han säger att han tycker att naturen skall få ha sin gång, att kosttillskott inte är naturligt. Jag förstår hans resonemang eftersom jag också vill att barnaskapandet skall vara så naturligt som möjligt, men ibland behöver naturen lite hjälp på traven. Om det visar sig att någonting är fel och att jag måste medicineras eller genomgå ett mindre ingrepp, skall vi då tacka nej till det bara för att han tycker att det inte är naturligt? 
 
Vad är naturligt/inte naturligt för Er när det kommer till att försöka skaffa barn?



Camilla

jag beundrar verkligen dig som alltid är så öppen med allting. väldigt starkt gjort av dig.

det här med att vara naturlig.. jag kan tycka att konsttillskott inte är så onaturligt. det är ju ämnen som kroppen kanske behöver för att få sig en skjuts i rätt riktning... om man ska hårdra det det så ska man ju inte dricka mjölk heller eftersom det är tillsatt a och d vittamin.
det är jättebra om ett barn blir till naturligt. men tyvärr fungerar det inte alltid så enkelt. och som ni som verkligen vill ha barn så kanske ni är tvungna att lita på det "onaturliga". det finns ju faktiskt de som forskat fram det av en anledning.



URL:


A

Vi ska börja försöka till hösten och kommer därför börja med tillskott i sommar. Jag tycker att tillskott och vitaminer räknas som naturliga eftersom man ändå kan få i sig dem i sin vanliga kost. Skillnaden är bara att man sparar en massa tid och pengar på att fortsätta äta vanlig, sund mat utan att behöva kolla näringsinnehållet i allt och istället köper lite vitaminer för att kompensera för eventuella brister i dieten.



URL:


Ninni

Om naturen behöver en liten push i rätt riktning, vad är det då för fel med det? Jag tycker det är fantastiskt att det ex finns hjälp genom IVF odyl, om det nu inte vill sig av sig självt.



URL: http://fampet.blogg.se




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?