Hormonprover
Publicerat den

Jag minns inte om jag har nämnt det förut, men jag har länge haft besvär med ömmande bröst och i onsdags var jag till vårdcentralen för att få det undersökt. Jag fick träffa en kvinnlig läkare som gjorde en check up på mina bröst. Hon kunde inte hitta någonting konstigt och har nu skickat en beställning om hormonprover. FSH, prolaktin och östradiol skall kollas, prover som jag ville skulle kollas under fertilitetsutredningen... Ett av proverna (östradiol, skulle jag gissa på) kommer att skickas till Uppsala för analys. Det kommer därför dröja innan jag har fått svar på allt, men det bryr jag mig inte om. Nu blir det i alla fall av! Dock tråkigt att man skall behöva gå omvägar för att saker och ting skall bli gjorda.
 
Proverna kommer tas imorgon förmiddag.



Sara

Har suttit och läst din blogg länge nu, trillade in från familjeliv av en slump. Ville bara säga lycka till, har en liknande historia med ofrivillig barnlöshet bakom mig. För oss har det slutat lyckligt dock och hoppas ni får uppleva samma snart! Din blogg är jättefin förresten!



URL: http://Sottnottochlagat.blogspot.se


Sara

Skönt att det blir av nu. Men som sagt ska man komma någon vart så lär man söka upp läkare/hjälp själv. Lite konstigt att du inte sökte hjälp om det tidigare och legat på mer om dessa prover än vad du gjort och inte bara accepterat att du är sekundärt barnlös när du visste att det inte hade tagit alla poverna =/

Svar: Jag pratade med fertilitetsläkaren om det här och hon sade att det inte var någon idé att ta proverna då jag har regelbunden mens och verkar ha ägglossning (inte bekräftat att den är som den skall). Jag kontaktade då IVF-kliniken och frågade om de kunde ta fler prover, vilket de kunde. Det skulle dock kosta 2000:- och det tyckte jag inte att det var värt med tanke på att en hel utredning hos dem kostar lite över 3000:-
Louise Hedblom



URL: http://sarishaglis.webblogg.se


Sara

Hej !
Hur går det för dig på den här fronten?
Har du fått nå svar om hur proverna gick/såg ut?

Svar: Jag har inte fått några svar ännu. Jag skulle gissa att jag får svar nästa vecka, alternativt veckan efter som senast
Louise Hedblom



URL: http://sarasfotografi.webblogg.se


Alexandra

Hej jag har fått en remiss till Sophiahemmet då jag opererat bort mina 2 äggledare pga av för många utomkvedskap tidigare... Frågan är nu .. Eftersom dom har sommarstängt o inte kan få några svar där än.. Om det kommer va helt grattis me insemination .? Då du skrev att man kan få 3 försök gratis... Känner mig helt tom i huvudet och jag har googlat o googlat men finner inga svar än :( all lycka till dig och tacksam för ett litet svar :)

Svar: Man kan bli erbjuden gratis IVF-försök via landstinget beroende på vilket landsting man tillhör och om man har gemensamma barn sedan tidigare (har man gemensamma barn måste man betala för sina IVF-försök). Vi har blivit erbjudna tre IVF-försök gratis då vi inte har några gemensamma barn. En privat klinik i Uppsala har också gett oss klartecken om insemination, men då får vi bekosta det själva. Ett försök kostar 3500 kr.
Louise Hedblom



URL:




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?