Tankar kring studier
Publicerat den

De senaste dagarna har jag suttit och tänkt på det här med studier. Den största anledningen till att jag har valt att söka till högskolan i höst är jag är trött på att behöva vara arbetslös, att det känns som att det är bättre att specialisera sig på någonting och därmed öka sina chanser till jobb. Jag skulle så gärna vilka utbilda mig till butikschef, men jag saknar MaB för att vara behörig till den utbildningen. Jag hade kunnat läsa kursen under våren för att bli behörig, men det tänkte jag på först när det var för sent.
 
Det jag sitter och tänker på nu är om jag skall tacka nej till höstens utbildningar och istället läsa MaB (för fjärde gången...) så att jag blir behörig och kan söka det jag verkligen vill eller om jag skall tacka ja till någon av utbildningarna jag har sökt till hösten och studera halvhjärtat bara så att jag får mig en utbildning. Jag är så rädd att jag kommer ångra mig i slutändan hur jag än gör! 
 
Hur hade Ni resonerat? Jag orkar inte vara arbetslös i 15 månader till (om jag fortsätter ha oturen med mig), men jag vill samtidigt inte göra någonting halvhjärtat.



Louise

Jag tycker du ska ge MaB ett försök till! Det hade jag själv gjort och jag haaaatar MaB, förstår ingenting utav det haha. Men för att få läsa något jag verkligen ville så skulle jag ge det ett försök :-)



URL: http://louisethuresson.blogg.se


jennifer

Jag tror på att följa sina drömmar om det är möjligt. Jag förstår ändå din oro över att vara arbetslös, det är inte alls en trevlig känsla. Skulle du kunna läsa några fler kurser än Matte B som du tycker är intressanta? För att ha något att göra. Du kanske även kan satsa på fotograferingen.

Om det går ihop ekonomiskt trots att du eventuellt blir arbetslös i ett år till så kanske det är värt väntan? Eller finns det möjligtvis intagning på våren också?


Svar: Jag har kollat kommunens utbud av kurser och har hittat 5-10 st som jag kan tänka mig att läsa utöver MaB (kurser som jag kan ha användning av som butikschef och som fotograf). Det kommer inte bli någon förändring ekonomiskt jämfört med vad det är nu (sambon har fast jobb och vi klarar oss bra på hans lön), så jag kan läsa ett par kurser på komvux om jag känner för det. Jag hatar bara den emotionella karusellen arbetslösheten innebär, men det kanske är värt det i slutändan bara jag får göra det jag helst vill.
Louise Hedblom



URL: http://radiokaka.blogg.se




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?