Menstruation
Publicerat den

Idag kom mensen som beräknat... Jag borde vara ledsen och besviken, men det är jag inte av den anledningen att vi har försökt så pass länge att jag har vant mig vid att misslyckas och börjat acceptera tanken på att vi kanske aldrig kommer att få några barn tillsammans. Jag försöker dock att vara positiv då min syster blev gravid efter 17 månaders försök (genom utredning), men det är lättare sagt än gjort. Jag är rädd att utredningen inte kommer att ge någonting, att läkaren kommer att säga att allt är som det skall eller att behandlingen inte resulterar i en graviditet. Jag skulle bli lättad om det visar sig att allt är som det skall, men jag skulle föredra om proverna visar att någonting är fel så att vi får en förklaring till barnlösheten. Det är otroligt frustrerande att gå och undra vad det är som gör att man inte har blivit gravid ännu. Jag är den som tror att allt händer av en anledning och ibland inbillar jag mig själv att jag är barnlös p.g.a. att jag inte förtjänar att ha barn, men jag vet att det inte är sant! 


Vi går nu in på trettonde försöket och jag börjar idag med Rosenrot extra stark. 




Anna-Maria

Kan det inte vara så att ni försöket " för mycket"? Ni lägger ner för mycket energi på att försöka bli gravida och inte bara " tar det som det kommer"? Vid för mycket tankeverksamhet kring detta och oro över varför det inte blir något kan vara en bidragande orsak till att det inte blir någon graviditet...

Svar: Vi hade inställningen "blir det så blir det" det första halvåret (vi hade sex enbart av lust, jag använde inga ägglossningstester och fokuserade bl.a. på skolan), men det hände ingenting så jag tror inte ett dugg på att man lättare blir gravid av att fokusera och tänka på någonting annat.
Louise Hedblom



URL:


Ninni

Vet hur blandade känslorna är inför utredning. På ett sätt vill man ha en förklaring till varför det tar tid, samtidigt som det är skönt att veta att allt ser OK ut.

Sen vet jag inte hur många gånger vi fått höra "slappna av, så blir ni gravida". Om det ändå vore så enkelt! Om tanken på att bli gravid gjorde att det tog tid skulle inga preventivmedel behövas, IVF odyl skulle inte funka. Och om stress påverkar skulle inga barn födas i krigstider heller. Nej, det är inte bra att stressa överhuvudtaget, men det gör inte att man automatiskt blir tillfälligt steril i princip..

Av någon anledning så de som kläckt ur sig "slappna av, så blir ni gravida" har alla haft lätt att bli gravida... Och då är det ju lätt att säga något sådant eftersom man själv knappt behövt försöka ens.



URL: http://fampet.blogg.se




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?