Insemination
Publicerat den

Vi pratade om ekonomin igår när vi stod i köket och lagade mat. Vi halkade in på det här med vad vi skall göra med pengarna på sparkontot om jag inte blir gravid och Mikael sade då att vi kan lägga dem på insemination. Det borde dock vara gratis med tanke på att man blir beviljad tre gratis IVF-försök när man genomgår en fertilitetsutredning via landstinget. Då borde insemination också vara gratis, kan man tycka. Det känns hur som helst skönt att veta att han ser det som ett alternativ eftersom jag inte vill genomgå IVF i första taget. Jag kan överväga det när vi har provat allt som går, inklusive insemination. Vi tänkte ta upp det här med vår fertilitetsläkare när vi träffar henne nästa gång, vilket borde bli inom de närmsta veckorna.



Anonym

dum fråga egentligen men varför insemination? trodde ni hade utrett att det inte var något fel med mikael så varför då göra i princip ett samlag på konstlat sätt??

Svar: Jag ställer en motfråga och frågar: varför skall vi göra IVF?
Louise Hedblom



URL:


Anonym

ivf är ju ändå REDAN befruktat ägg som förs in i livmodern. insemination brukar man göra när man inte har någon man eller när spermierna är dåliga på mannen.

Svar: Det är vanligast att man gör insemination då, ja. Det finns dock de som har fått göra det ändå, fast det inte har hittats några fel (har pratat med ett flertal sådana) - som i vårat fall. Vi känner att insemination är ett bättre alternativ eftersom befruktningen inte blir påtvingad, utan får ske av sig självt.
Louise Hedblom



URL:


Anonym

ursäkt om jag är lite trög men jag fattar ändå inte ditt resonemang. om du inte vill att befruktningen ska vara påtvingad som varför då göra en insemination (som sker på "konstgjord" väg) när det är samma som att genomföra ett samlag hemma ("naturligt")

känns lite som ni gör en massa "onödiga" saker, som egentligen borde vara för dom som har konstaterat att spermierna är dåliga och för såna som verkligen har behov för det.

Svar: Det finns två varianter av insemination: en där man sprutar in spermierna i slidan (som vid samlag) och en där man sprutar in spermierna i livmodern. Vi kommer att välja den sistnämnda varianten, så att spermierna inte behöver simma den långa vägen på egen hand. Befruktningen blir inte påtvingad vid någon av varianterna eftersom man låter spermierna hitta till ägget själva. Vid IVF för man ju in spermierna i ägget = påtvingad befruktning.
Louise Hedblom



URL:




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?