Informationsträff
Publicerat den

Idag har jag varit på informationsträff på Friskis&Svettis. Det visades en Powerpoint på projektorn med information om hur verksamheten fungerar och hur det går till när man blir instruktör. Det tar nästan ett år innan man är licensierad och processen börjar med att man går på det här mötet, lämnar in en intresseanmälan och blir kallad till intervju eller en praktisk uttagning beroende på om man är intresserad av att bli gym-, spinning- eller jympainstruktör. Jag är intresserad av att bli både gym- och jympainstruktör, men om jag var tvungen att välja en skulle det utan tvekan bli jympainstruktör med inriktning på medel och boxning (jag har instruerat boxning förut, men aldrig i en idrottsförening).  

Jag är kallad till intervju om en och en halv vecka, torsdagen den 6/12. Jag skall träffa de som rekryterar gyminstruktörer och gå igenom min intresseanmälan. Jag kommer att få svara på ett antal frågor (vad jag har för idrottslig bakgrund, varför jag anser mig vara bättre än alla andra som är intresserade, hur jag skulle instruera osv) och instruera i tre stycken övningar. Jag har inte valt ut några ännu, utan det gör jag när det börjar dra ihop sig. När jag kommer att bli kallad till den praktiska uttagningen för jympainstruktörer är inte fastställt ännu (alla som har lämnat in en intresseanmälan blir kallade samma dag).

Om det går bra på intervjun och/eller den praktiska uttagningen kommer jag att bli antagen och skickad på utbildning. Jag minns inte vad de sade om utbildningen mer än att det är två steg och att det skiljer sig något beroende på om man vill bli gym- eller jympainstruktör.  Jag tycker hur som helst att det skall bli spännande och jag håller tummarna för att jag blir licensierad instruktör, med inriktning på boxning. 






Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?