Bedrägeri och återbetalningsskyldig
Publicerat den

Jag var till arbetsförmedlingen en sväng vid lunch av den anledningen att jag behövde prata med en handläggare om det här med jobbgarantin för ungdomar och studier. Jag pratade med en manlig handläggare och han sade att han inte kunde svara på om jag blir av med utvecklingsersättning om jag blir antagen och tackar ja till någon av kurserna som jag har sökt (det var vad jag ville veta). Han sade att jag har två val: jag kan antingen berätta för arbetsförmedlingen och försäkringskassan att jag studerar och därmed riskera att bli av med bidraget eller strunta i att säga någonting. Hur kan man föreslå någonting sådant? Jag vill inte bli anklagad för bedrägeri och bli återbetalningsskyldig! Han sade också att han inte tycker att distanskurserna är någon bra idé, att han tycker att jag skall utbilda mig till ekonom om jag vill arbeta inom handeln och till projektledare om jag vill arbeta med hälsa… Han poängterade att man är garanterad arbete som ekonom efter examen och att det ger bra betalt. Vad har det med saken att göra? Jag vill inte utbilda mig till ekonom eller projektledare! Jag vill, om jag skall studera, utbilda mig till någonting som jag känner att jag vill arbeta med, någonting som känns meningsfullt. Jag struntar i om det ger bra betalt (mer än en genomsnittlig lön) eller inte bara jag klarar alla nödvändigheter och älskar det jag gör.

Jag blev inte klokare av besöket (det var snarare han som var klok och gjorde det mer komplicerat än det behöver bli)… Det är lika bra att kontakta arbetsförmedlingens kundtjänst. Jag är säker på att de har bättre koll på det här med utvecklingsersättning och studier. Om inte annat kan jag prata med försäkringskassan.






Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?