When you start to look fat
Publicerat den

Jag skäms över att behöva erkänna det, men jag har ökat sju kilo i vikt det senaste halvåret. Jag är duktig på att smälla i mig socker i överflöd eller svälta mig själv när jag mår dåligt. Det sistnämnda är mer vanligt, men de senaste månaderna har jag av någon anledning suktat efter äppelpaj med floder av vaniljsås, banankaka med jordgubbar, godis med mera. Det är inte okej och det måste få ett slut! Jag är fortfarande normalviktig (jag är tolv kilo ifrån att vara underviktig och åtta kilo ifrån att vara överviktig), men jag känner mig som en fet gris som borde slaktas. Jag blir äcklad varje gång jag passerar eller står framför en spegel och det skall inte behöva vara så. Jag vill kunna säga att jag har ett attraktivt utseende, men jag är ljusår ifrån det idag.

Det är inte enbart Mikael som säger att jag är vacker, men jag har tröttnat på att höra det. Jag vill känna det! Jag vill kunna använda bikini utan att vara rädd för att jag eller andra skall tycka att jag är fet, jag vill kunna använda korta toppar utan att skämmas över mina kärlekshandtag, jag vill kunna vara intim med Mikael utan att vara rädd för att valkarna skall vara enorma, jag vill kunna använda leggings nedanför naveln (har de ovanför eftersom kärlekshandtagen ser mindre ut), jag vill kunna använda sexiga kläder och verkligen känna mig sexig, jag vill bli av med celluliter, jag vill inte att rumpan skall vara lika kurvig, jag vill ha mindre lår och jag vill ha plattare mage. Det är en hel hög med saker som jag skulle vilja ändra på och det kommer jag att göra!

Jag har gjort en deal med min bästa vän Emma om att vi skall stötta varandra i vår kamp om en sundare och vackrare kropp. Hon vill precis som jag bli mindre, så varför inte hjälpa varandra? Vi har kommit överens om att vi tillsammans skall gå ner cirka 30 kilo innan julafton - hon vill gå ner 20
kilo medan jag vill gå ner mellan 7-10 kilo (eller bli 50 centimeter mindre). Det är inte helt omöjligt eftersom jag var nere i den vikten efter fem veckor med LCHF. Den här gången vill jag nå samma vikt, men genom regelbunden träning och hälsosam kost.

Jag kommer att vara aktiv en timme varannan dag den första veckan, med start imorgon, av den anledningen att jag inte har gjort annat än att promenera till och från skolan de senaste nitton månaderna. Jag vill börja försiktig och öka stegvis med förhoppningen att jag skall orka vara aktiv minst två timmar per dag - det mår jag som bäst av. Jag skall som sagt äta hälsosam kost och med det menas att jag kommer att minska intaget av livsmedel som innehåller stora mängder med socker och fett och öka intaget av livsmedel som innehåller proteiner, vitaminer och mineraler. Jag slutade till exempel med yoghurt och juice för två månader sedan och sötsuget har minskat lavinartat efter det, men jag har en bit kvar på vägen. Jag är inte längre den som går till affären för att köpa godis eller ingredienser till bakverk, men jag är inte heller den som tackar nej om jag blir erbjuden. Jag har blivit erbjuden alldeles för ofta och jag måste lära mig att stå emot. Det är inte oartigt att tacka nej.

Den här bilden illustrerar på ett ungefär hur jag ser ut idag och hur jag vill se ut när jag är klar. Det enda som skiljer sig från den vänstra bilden och min kropp är att jag har en plattare mage och att det bredaste området på låren sitter längre ner. Jag behöver inte säga så mycket mer om det. Jag tror att Ni förstår poängen. Jag vill bli av med min fläskiga underkropp. Jag vill bli fit!

Jag är väldigt kräsen när det gäller mat, men jag skulle ändå uppskatta om Ni kom med tips om hälsosamma maträtter. Det kan vara alltifrån frukost till mellanmål. Ös på bara!

Projektet som jag nämnde igår har ingenting med det här att göra.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?