Grahamsbullar
Publicerat den

 
Jag har beslutat att vi, eller iallafall jag, skall sluta handla bröd och börja baka eget. Det är billigare, godare och man är medveten om vad brödet innehåller. Det blev brödbakning redan ikväll i form av grahamsbullar. Det här är andra gången på åtta år som jag gör dem (första gången var -05 på hemkunskapen). De blev lika goda nu som då. Nästintill farligt goda (jag har ätit fem till sex stycken ikväll utan pålägg..). Ni som inte har provat dessa borde göra det. Jag älskar dem!
 
Ingredienser
50 gram jäst
5 dl mjölk
50 gram margarin
3 msk socker
1,5 krm salt
8 dl grahamsmjölk
5 dl vetemjöl
 
Gör så här
1. Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
 
2. Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör om tills jästen smält. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en slät deg. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
 
3. Knåda degen och baka ut 20 runda bullar. Låt jäsa på bakplåtspapperklädd plåt 30 minuter.
 
4. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.
 
Jag måste bara poängtera att bullarna inte (!) behöver vara inne i 10 minuter. Jag lärde mig på hemkunskapen i åk.8 att bröd är färdiggräddat när undersidan är gyllenbrun och det blev grahamsbullarna efter cirka 6 minuter.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?