Kontraktsskrivning
Publicerat den

Jag är mer död än levande idag. Jag somnade sent inatt på grund av att jag har svårt för att bli trött och det slutade med att jag fick cirka tre timmars sömn. Jag är duktig på att vakna hundra gånger per natt, när ett alarm är aktiverat, och kolla på klockan bara för att se hur lång tid det är kvar innan jag måste kliva upp. Varför skall det vara så svårt att sova? Jag klarade mig igenom dagen iallafall och tur var väl det... Den började med att jag vaknade en och en halv timme innan väcklarklockan skulle ringa. Jag valde dock att stanna kvar i sängen och kramas med hjärtat en stund innan det var dags att göra sig i ordning inför resan. Han sov vidare medan jag klädde på mig, åt frukost, packade ned småsaker i handväskan och sminkade mig. Han behövde bara klä på sig och äta frukost. Karln har det bra, han
 
Vi kom iväg några minuter senare än planerat, men det märktes inte. Det var sagt att vi skulle vara i Smedjebacken senast kl.10:15, om mamma skulle hinna uträtta sitt ärende, och det var vi. Vi parkerade bilen hos mina föräldrar och gick in i huset en stund för att hälsa på hundarna, gosa med kaninungarna, hämta en matta som vi skall ha i köket och kika på servisen som vi har blivit erbjudna innan vi (jag, Mikael, mamma och Elias) åkte mot Falun.
 
Elias fick följa med mig och hjärtat till minneslunden medan mamma gjorde sitt. Jag hann inte mer än att rätta till kramdjuren som låg huller om buller och tända gravljuset innan vi var tvungna att gå tillbaka mot parkeringen och möta mamma... Jag ville ingenting hellre än att stanna kvar längre, men jag struntade i det med tanke på att vi hade viktigare saker att göra och på grund av att jag kan besöka minneslunden hur många gånger jag vill när vi har flyttat  Jag fick en kulglass ifrån kiosken i Stadsparken och mat från McDonalds som tröst. Kopparstadens bobutik hade öppet mellan kl.13-16 på grund av att det är semestertider och vi hade ingenting att göra mellan kl.11:45-13:00, så det var ett perfekt läge att äta och ta det lugnt en stund! 
 
När klockan började närma sig ett packade vi in oss i bilen för att åka mot centrum och skriva kontrakt. Vi var något tidiga, men vi behövde inte vänta särskilt länge på att bli insläppta och omhändertagna. En äldre kvinna hälsade oss välkomna och visade oss in i ett rum bakom informationsdisken. Hon bläddrade igenom en pärm med papper och frågade vilket datum lägenheten är ledig. Jag svarade att den är ledig från och med 1/9. Hon kunde inte hitta kontraktet så jag förklarade att det på hemsidan står att lägenheten skulle ha varit ledig från och med 1/10, men att de nuvarande hyresgästerna vill flytta ut en månad tidigare (det står också på hemsidan). Hon kollade under fliken för oktober, hittade kontraktet och sade att Marie och Thomas, som de heter, måste fylla i en blankett angående ändrat utflyttningsdatum. Kunde de inte ha sagt det på en gång? Det var bara att resa på arslet och gå därifrån. Jag gick skitirriterad ut till bilen, men jag blev något lugnare när vi kom till Främby och fick kolla på lägenheten.
 
Vi var återigen tidiga (fyrtio minuter!), men det gjorde ingenting av den anledningen att det innebar att vi hann gå en sväng i området. Hjärtat ville se mer än bara huset och lägenheten så vi passade på att utforska stället. När vi kände oss klara satte vi oss på en bänk i lekparken och väntade på att klockan skulle bli två. Jag skulle kolla klockan på min mobiltelefon och upptäckte att batteriet hade dött. Jag fick låna hjärtats mobiltelefon (genom att byta sim-kort) och såg att Marie hade skickat ett sms om att vi kunde komma och kolla på lägenheten tidigare. Jag skämdes en aning över att hon fick vänta och jag bad om ursäkt för det, men hon sade att det inte var någon fara Jag förklarade iallafall varför hon inte kunde få tag på mig (hon hade sms:at och ringt). Jag berättade också att Kopparstaden ville att hon skulle fylla i en blankett angående ändrat utflyttningsdatum. Hon suckade och sade att hon gjorde det i samband med uppsägningen. Hon ringde till marknadsavdelningen medan vi såg oss omkring.
 
Jag orkar inte beskriva lägenheten in i minsta detalj (jag kommer att publicera bilder när vi har kommit till ro), men jag kan säga så mycket som så att den är jättefin och att vi utan tvekan kommer att trivas! Jag älskar det ljusa sovrummet, den brunarandiga fondväggen i vardagsrummet (dock tråkigt med en brunrandig fond och tre vita väggar), den stora klädkammaren, kylskåpet och frysen. Nu längtar jag efter att få flytta. 
 
När vi hade kollat klart på det som var relevant åkte vi mot centrum för att skriva kontrakt... igen. Det gick dock bra den här gången och nu är det klart. Vi har fått lägenhet! Vi flyttar lördagen den 1/9, men chansen finns att det blir redan på fredagen. Det beror på när bovärden kan ge oss nycklarna. 





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?