Jag förstår inte vad det är som är fel
Publicerat den

Som tidigare nämnt har Eira fått för sig att golvet är hennes toalett och vi har misstänkt att hennes agerande är en form av protest mot att katterna har fått spendera tidigare dagar i badrummet (de gör det inte längre), men de senaste dagarna har vi kommit underfund med att det måste bero på någonting annat. Vad det är vet vi inte, men oavsett vilket skick lådan är i samt att vi nu har flyttat på den för att hon skall passera den varje gång hon går in i badrummet så fortsätter hon att bajsa på golvet.

Detta har pågått i över en vecka och vi börjar känna oss relativt hjälplösa. Vi har provat att sätta ner henne i lådan med jämna mellanrum, inte rengöra den för ofta (brukar annars rengöra den från avföring 2-3 gånger per dag) samt skura golvet när olyckan har inträffat. Det har dock inte hjälpt ett skvatt och vi börjar nu få brist på idéer.

Eftersom vi inte har råd att kastrera dem måste vi hitta andra alternativ och som det ser ut nu kommer vi att införskaffa en till låda då det kan vara så att hon vill kissa i en och bajsa i en. Det kan också vara så att hon inte tycker om kattsanden. Skulle inget av detta hjälpa får vi helt enkelt beställa Feliway och hoppas på att det är lika effektivt som det ryktas om.

Enligt källor på internet skall även citron samt klorin vara effektivt. Katter gillar nämligen inte citron och golvet har därför skurats med citronlösning (brukar köpa sånt och späda ut i vatten för att sedan dricka det). De dras även till klorin och det rekommenderas därför att man skall skura golvet med citron samtidigt som lådan skall skuras med klorin. Det är någonting som jag tänkte att vi skulle prova. Frågan är bara vart man köper klorin eftersom butiker inte får sälja det hur som helst.

Har Ni några förslag?




Maddie

Min lilla katt var helt hopplös innan hon vart kastrerad. Dock inte med kissandet. Hon hoppade på vår sovrumsdörr, klöste på soffan och var uppe på bänkarna. Vi sprutade med citron mer eller mindre överallt :P men tyvärr hjälpte det inte. Vi fick som ni stänga in henne på toaletten ibland. Och tyvärr var det som funkade kastrering, samt att vi flyttade så att hon nu har möjlighet till att vara ute.



URL: http://madeleinethordsson.blogg.se/


Matilda

Nu när ni fått skadeståndet så borde ni ha råd att kastrera katterna istället för att köpa 10 st klänningar? Alt. att ni väntar med en kanin innan ni har råd med de djuren ni har?



URL:




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?