Det förvånar mig inte ett dugg
Publicerat den

När jag för en halvtimme sedan klev innanför dörren upptäckte jag att det låg ett brev från Kronofogden på dörrmattan och eftersom det inte var särskilt länge sedan de skickade ut information om hur stor R's skuld till mig är förstod jag genast att det handlade om någonting annat.

I måndags skickade de ut ett brev där det framgick att hans anställning har upphört. Frågan är nu bara om han sagt upp sig för att slippa betala eller om han blev av med jobbet i samband med domen. Jag tror och hoppas nästan på det sistnämnda så att han får ta konsekvenserna för sina handlingar. Han skulle ha betalat 5490:-/mån om han hade haft en anställning.

Pga. att han inte längre har någon inkomst som går att utmäta måste jag skicka in en ansökan om brottsskadeersättning till brottsoffermyndigheten. Vad jag oroar mig för då är att jag inte skall få den summa som tingsrätten har räknat ut då brottsoffermyndigheten har ett annat räknesystem. Jag tror och hoppas dock på att jag kommer att få ut mina 50 000:-. Räntan bryr jag mig inte så mycket om då de förmodligen kommer att avsäga sig rätten/skyldigheten att betala den. Det återstår att se. Först och främst måste jag få ett intyg från försäkringsbolaget att de inte ersätter skada i hemmet (misshandel).