Det bästa året någonsin
Publicerat den


Som några av Er säkert redan vet gick jag för några år sedan (läsåret -06/07) på idrottsprogrammet med inriktning innebandy på Lugnetgymnasiet i Falun. Pga. att de har ett annat upplägg samt andra kurser på det programmet jämfört med det jag går nu har jag under läsåret fått göra ett antal kompletteringar, bl.a. i idrott och hälsa A, specialidrott A och medicinsk grundkurs.

De två sistnämnda håller vi/jag fortfarande på med, vilket innebär att det ännu inte har satts något betyg i dessa. Jag fick däremot besked om IdhA under eftermiddagen och i mailet från min mentor, som är lärare i idrott och hälsa, stod det såhär:

"Hej Louise
Vad kul det är att läsa dina inlämnade uppgifter. Du är verkligen ambitiös och har ett innehåll, en struktur och ett språk i det du lämnar in som är jättebra. Jag hörde av Johan att det gick bra i fredags och jag trodde väl heller inget annat då jag såg vad ni skrivit. Kul! I och med att Första hjälpen-uppgiften är klar är du nu klar med Idrott och hälsa A. Betyg: MVG."


När jag såg detta sken jag upp som en sol då jag tagit förgivet att slutbetyget skulle landa på ett VG i och med att det var omdömet från Falun, så nu när jag fick högsta betyg känns det obeskrivligt då jag minns hur besviken jag var över omdömet i åk.1. Nu kan jag istället vara stolt över mig själv och det känns otroligt bra.

Efter allt slit känns det definitivt som att detta är det bästa skolåret någonsin, men jag hoppas givetvis på att nästa läsår kommer att gå lika bra eftersom slutbetyget då kommer att se riktigt fint ut. Det är någonting som tiden får utvisa, men jag kommer iaf att ha samma ambitioner och behålla mina mål.

Om man skall utgå från mina betyg samt omdömen så kan betygsdokumentet från åk.2 komma att se ut såhär:

Svenska B - MVG
Engelska B - MVG
Rehabilitering och habilitering - MVG
Medicinsk grundkurs - chans på MVG
Idrott och hälsa B - MVG *
Pedagogiskt ledarskap - MVG*
Ledarskap i lek och idrott - VG*

(* garanterad att få det betyget)

Resterande kurser ingår antingen i åk.1's betygsdokument eller så har inget omdöme satts ännu.


GUD, VAD JAG ÄLSKAR SKOLAN!





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?