Jag skulle lätt kunna träna ihjäl mig
Publicerat den

Dagen började med att jag i sista minuten upptäckte att mina cykelnycklar inte låg där de brukar. Det resulterade i att jag blev stressad och ringde till Dennis för att muttra en stund innan jag bestämde mig för att ta bussen. Jag hade givetvis kunnat gå, men pga. att det är tisdag och jag har specielidrott så fungerar det inte för min axel. Den klarar nämligen inte av att bära en väska i mer än 5 minuter (min skadade axel).

När jag satt på bussen kände jag mig trött och grinig, men när en far klev på med sin son blev jag genast mycket gladare. Det var nämligen så att bussen var full och efter ett tag frågade pojken (som inte kan ha varit mer än 3 år) varför han inte kunde sitta någonstans. Jag sade då att han kunde få ta min sittplats, vilket de båda uppskattade. För min del gjorde det ingenting om jag fick stå, men den stackars lilla pojken slungades runt i bussen när den svängde vilket gjorde att jag kände mig skyldig att ge upp min plats. Han behövde den mer.

Efter detta var humöret så gott som på topp, vilket gjorde att jag även presterade bättre i skolan.

På tisdagar och torsdagar brukar vi vistas på gymmet, men pga. att vi tydligen skulle påbörja en uppgift som handlar om att prova nya saker och anta utmaningar samlades vi istället i klassrummet. Vår lärare visade en lista på dessa utmaningar och det blev sagt att vi skulle välja en, men då jag strävar mot ett högt betyg i alla ämnen kände jag att jag ville ta fler. Det slutade därför med att jag antog tre stycken. Två löpningsutmaningar och en styrkeutmaning.

Då programmets ettor också ska arbeta med detta tränade jag tillsammans med en av dessa och hon tyckte att jag var sjuk som orkade träna så mycket, vilket min lärare även höll med om. Jag berättade då att jag inte har tränat på 6 veckor och att jag nu vill komma igång. Hon skämtade och sade att jag alltså kompenserar för alla dessa veckors lathet genom att träna arslet av mig på 2 h, vilket kanske stämde till viss del.

Den första utmaningen såg ut så att man skulle springa på löpband med så hög hastighet som möjligt under 5 minuter för att sedan vila i 3 min - och med vila menas att fortsätta på bandet, men i en lägre hastighet. Jag sänkte med 50 %.

Efter att ha vistats på bandet i 8 min skulle man upprepa detta ytterligare tre gånger för att sedan anteckna det kortaste sträckan man sprang under dessa omgångar. Min kortaste slutade på 1.08 km.

Den andra utmaningen såg ut såhär:

Max. pushups 2 min
Max. situps 2 min
Max. flitterkicks 2 min
Max. squats 2 min

Den gick alltså ut på att man fick 2 min på sig på varje "station" - d.v.s. 2 min på sig att göra så många armhävningar som möjligt, 2 min på sig att göra så många situps som möjligt osv. När man gjort alla dessa fyra hade man gjort en omgång. Man skulle göra två.

Efter det antog jag ännu en utmaning som ägde rum på löpbandet. Den såg ut såhär:

- 1 min sprint / 1 min vila
- 1 min sprint / 50 sek vila
- 1 min sprint / 40 sek vila
- 1 min sprint / 30 sek vila
- 1 min sprint / 20 sek vila
- 1 min sprint / 10 sek vila
- 1 min sprint / 20 sek vila
- 1 min sprint / 30 sek vila
- 1 min sprint / 40 sek vila
- 1 min sprint / 50 sek vila
- 1 min sprint / 1 min vila

Alla dessa utmaningar tog sammanlagt en timme och då har jag inte räknat med några pauser emellan dessa, utan enbart de minutrar jag varit igång med träningen.

Efter att jag var klar på gymmet begav jag mig in i omklädningsrummet för att duscha samt fixa håret och sminka mig. Det tog mig 20 min innan jag var klar och beredd att gå till matsalen. Jag upptäckte dock på vägen att jag förmodligen inte skulle hinna stå i kö samt äta på 15 min, så jag gick istället till Ica för att köpa en yoghurt och en risifrutti XL.

Efter lunchen var det dags för lektion i engelska. Det första vi gjorde var att leka en lek. Helen skrev upp punkter på tavlan som vi sedan skulle svara på. En punkt kunde t.ex. vara att skriva ett namn medan en annan punkt kunde vara att skriva en ålder. När vi fyllt i alla tio punkter fick vi reda på att detta var vår nya identitet och vi skulle sedan gå runt till övriga i klassen och jämföra. Höra vilka de hade blivit.

När vi var klara med detta fick vi veta att vi ska läsa en bok och majoriteten av klassen gick därför till biblioteket. Jag däremot stannade kvar och arbetade med diverse uppgifter jag har att göra. Jag stannade t.o.m. kvar i skolan 1 ½ h efter att jag slutat - bara för att vänta på Dennis.

Klockan var 16:20 när han meddelade att han slutat för dagen, så jag gick för att möta honom och vi begav oss sedan till biblioteket eftersom det ändå är på hemvägen.

När vi kom hem började vi med maten då Dennis var hungrig. Det fick bli hamburgare med bröd. Det tillreddes fyra stycken (två var), men jag orkade bara 3/4 av den första, så den andra ligger i en låda i kylskåpet.

Ja, det har inte hänt så mycket mer idag då vi kom hem sent (för en timme sedan). För tillfället sitter jag i soffan med ett täcke och försöker att få upp värmen samtidigt som jag hänger på internet. Jag ska lämna omdöme på Tradera. Jag har nämligen fått varor idag. ;)



Matilda

Vad vore livet utan träning?



URL: http://epinefrin.blogg.se/




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?