Jag har relativt bra koll ändå
Publicerat den

Trots att det inte blev någon sömn inatt är jag på förvånansvärt bra humör av den anledningen att jag helt enkelt är lycklig! Jag står för första gången i mitt liv på egna ben (och med det menas att jag har eget boende samt att jag kan försörja mig själv utan hjälp), jag har världens mest underbara pojkvän och sambo samt att det går otroligt bra i skolan tack vare att jag har fått en annan syn på framtiden. Det känns äntligen som att det finns någonting att kämpa för. Någonting att leva för.

Förutom bristen på sömn inleddes dagen med en lektion i naturkunskap. Det är enligt mig ett roligt ämne, men trots detta hände det absolut ingenting under de 3 h som vi hade av den anledningen att jag arbetar mycket bättre hemma. Det är nämligen svårt att koncentrera sig pga. att mina klasskamrater ska hålla på med annat hela tiden, t.ex. sitta och skrika åt varandra (istället för att prata), lyssna på jättehög musik m.m. Det är en bidragande orsak till att jag ofta arbetar hemma och får slita arslet av mig istället.

Efter naturkunskapen hade jag och mina kollegor (eller vad vi ska kalla dem) möte med vår klient för att gå igenom konditionshäftet samt kosthäftet som jag satt ihop. Ska jag vara ärlig gick inte mötet som jag tänkt mig då jag målat upp en bild av hur det skulle gå till samt vad jag skulle säga, så när det inte blev så blev jag ganska besviken. Det känns dock som att det kommer att fungera och gör det mot förmodan inte det får vi helt enkelt göra lite justeringar.

När både mötet och lunchen var avslutad var det dags för ännu en lektion och denna gången var det rehabilitering och habilitering. Lektionen inleddes med att städtanten (får man säga så?) hade en föreläsning om funktionshinder. Hennes son har nämligen olika diagnoser, så hon pratade om detta då det är en del av kursen. Dock inte än. Det var ganska rörande att lyssna till hennes berättelse då jag försökte sätta mig in i hur det måste var att ha ett barn med dessa diagnoser - det går verkligen inte.

När föreläsningen var över trodde större delen av klassen att det var dags att gå hem, men så var inte fallet utan vi var tvungna att sitta kvar och arbeta då vi skall börja på ett nytt projekt som handlar om idrottsskador. Vi blev indelade i par och min största farhåga var att jag skulle få arbeta med någon av de "sämre" i klassen (de som inte har samma ambitioner som jag samt de som pysslar med annat istället för att fokusera på det vi ska), men den oturen hade jag tack och lov inte utan jag fick en värdig lagkamrat.

Eftermiddagen gick alltså åt till att lyssna på föreläsningen samt arbeta med idrottsskadan vi blev tilldelad - kronisk inflammation i Iliopsoas. Det gick förvånansvärt bra för oss och förhoppningsvis hinner vi klart nästa vecka trots att det inte är redovisning förrän v.17.

Det sista som hände denna dag var att vi fick ta del av våra omdömen. Som väntat såg det väldigt bra ut och som tidigare nämnt kommer jag att få MVG i idrott och hälsa B samt pedagogiskt ledarskap. Chansen är även stor att jag får MVG i svenska B och engelska B (vilket jag också tror att jag får) då jag visar MVG-kvaliteter i dessa ämnen samt att Helen kommenterat att jag är "fantastiskt duktig på engelska!".

Vi fick även omdöme i specialidrott A samt rehabilitering och habilitering. Vad gäller specialidrotten har vi precis påbörjat MVG-uppgiften (personlig tränare) vilket innebär att jag som det är nu endast visar VG-kvaliteter. Det innebär att jag nu måste visa framfötterna i denna uppgift, men jag tror inte att det ska vara några som helst problem då jag redan har tagit kommandot.

Rehabilitering och habilitering har vi precis påbörjat (förra veckan), vilket innebär att man endast kan visa G-kvaliteter för tillfället och det gör jag.

Som Ni säkert redan märkt är mina omdömen fulla av MVG:n och det beror på att mitt mål är att få högsta betyg i alla ämnen även om jag förmodligen inte kommer att få det - även om det för tillfället ser väldigt bra ut.

Ni får även ursäkta allt prat om detta, men jag är bara så stolt över mig själv!

Tack vare att vi arbeta så flitigt under sista lektionen fick vi sluta en timme tidigare och det innebär att jag har varit hemma i 1 ½ h. Under den tiden har jag lyssnat på Anders Fernettes nya album (som jag har beställt från CDON) samt latat mig. Det kändes som att jag hade gjort mig förtjänt av det.

De kommande dagarna kommer jag att ha fullt upp med skolarbeten, men det gör egentligen ingenting eftersom jag har haft fullt upp enda sedan jag började här i maj förra året. Det känns som att jag har vant mig, liksom.



Sara H

Hehe, ja det var hon som kommenterade min bruna tröja som jag hade på min modellbild :)



URL: http://sarishaglis.webblogg.se/




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?