Äntligen går det åt rätt håll
Publicerat den

Som Ni säkert redan vet har jag den senaste tiden både sovit dåligt samt känt mig stressad pga. det här med skolan. Det har varit väldigt många uppgifter på en och samma gång vilket har gjort att jag har fått arbeta arslet av mig. Såhär i efterhand är jag dock glad över min insats trots konsekvenserna då vi under förmiddagen hade betygssamtal.

Betygssamtalet handlade om våra avslutade idrottsämnen och för mig ser det ut såhär:

* Idrott och hälsa B - MVG
* Pedagogiskt ledarskap - MVG
* Ledarskap i lek och idrott - VG

Enda sedan jag började gymnasiet för fyra år sedan har jag haft väldigt höga krav på mig själv och det är inte förrän nu som det har börjat att ge utdelning. Även om jag kan bli väldigt deppig och stressad över våra uppgifter kvarstår mina krav då jag vet att jag har potential för att uppnå högsta betyg i så gott som alla ämnen vi läser (bortsett från samhällsorienterande ämnen, s.k. SO, då det är så förbannat tråkigt). En stor anledning till det är att jag är intresserad av ämnena samt att jag har vissa förkunskaper tack vare mina tidigare skolor.

När jag kom tillbaka till klassrummet efter betygssamtalet kunde jag inte låta bli att le för mig själv då jag är så förbannat stolt. Stolt över att jag tagit tag i mig själv och min skolgång. Speciellt nu när det är min sista chans.

Det kändes såklart tråkigt att jag inte fick högsta betyg i den sistnämnda kursen, men det berodde till stor del på alla grupparbeten vi gjorde. Det är svårt att visa framfötterna när man arbetar med andra, så jag har full förståelse för att jag fick ett VG. Jag är dock nöjd med det då jag anser att man ska vara nöjd om man blir godkänd i kursen. Om man sedan får ett högre betyg än så är det ett plus i kanten.

Efter detta  ser jag fram emot att få ha betygssamtal i resten av kurserna. Som det ser ut nu är jag och nosar på MVG i SvB och EngB, vilket gör att jag vill prestera bra på nationella proven. Vi kommer att ha det muntliga i svenska inom kort, så jag kommer att förbereda mig för det de kommande dagarna - framförallt på resursdagarna.

Hur det är med specialidrotten vet jag ännu inte, men det återstår att se. Det är 3 månader kvar av året.

Anledningen till att det går så pass bra för mig i skolan nu beror förmodligen på att jag mår bättre än någonsin (om man jämför med tidigare), jag trivs på programmet och skolan samt att ämnena är väldigt roliga.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?