Dag 15
Publicerat den


Saker som får mig att må dåligt



Det finns många saker som gör mig deprimerad, men i princip bara en sak som får mig att må dåligt och det är tanken på mitt förflutna.

Det sägs att vi lär oss av våra misstag och oftast gör vi det och jag har många gånger fått höra att jag ska vara glad för att jag är där jag är idag. Jag kan dock inte låta bli att tänka på hur mitt liv hade kunnat se ut om jag valt att leva det annorlunda. Om jag kunde göra saker ogjort.

Vi kan inte ändra på det förflutna, men om jag hade kunnat göra det hade jag ändrat på så gott som allt. Jag önskar att jag hade varit mer hårdhudad som tonåring eftersom jag då hade kunnat säga ifrån och förhoppningsvis förebyggt mobbingen eller iaf inte tagit åt mig lika mycket som jag gjorde och då hade jag sluppit min social fobi och mitt hat mot andra. Det är visserligen inte lika illa idag som det var för något år sedan, men Ni förstår säkert vad jag menar?

Jag hade även ändrat mina prioriteringar. Som många kanske vet har jag så gott som alltid prioriterat mina förhållanden. Om jag hade hållt hårt i min dröm gällande innebandyn och inte gett upp hade jag aldrig flyttat ihop med R och jag hade då aldrig behövt gå igenom aborten. Jag kan dock inte garantera att han aldrig hade misshandlat mig, men om jag bott kvar i Falun och han någon gång hade slagit mig hade jag lämnat honom direkt eftersom jag ändå inte hade varit beroende av honom.

Trots att skolan går bättre i dagsläge än den någonsin har gjort kan jag inte låta bli att tänka på att jag hade varit klar med mina gymnasiestudier för länge sen. Jag hade t.o.m kunnat varit halvvägs med mina universitetsstudier, men jag var så korkad och gav upp min största dröm för ett as som R.

Jag har såklart lärt mig av allt som hänt, men fick jag dra tillbaka klockan hade jag ändrat på det mesta.

Det är klart att jag är glad över att mitt liv går framåt. Att jag får gå klart skolan en gång för alla, att jag har eget boende och kan försörja mig själv samt att jag har Dennis. Det är saker som jag är tacksamma över och det är pga. mitt förflutna som jag nu sitter där jag sitter, men jag hoppas att Ni förstår vart jag försöker att komma. Att jag hade kunnat bespara mig så mycket lidande om jag bara hade tänkt och agerat annorlunda.

För att summera det kort mår jag dåligt av tanken på att jag kunde ha påverkat mitt liv till det bättre, men att jag aldrig tog chansen att göra det och jag får nu sota för det.



Cissie

Förstår dig precis. Jag har också haft mycket ångest och mått dåligt över saker som man hade kunnat påverkat om man tänkt lite mer på sig själv och vad man själv vill göra..

Men en klok människa sa till mig en gång: Man ska aldrig tänka: tänk om.

Det har fått mig upp på benen.

Du står där du står idag, tack vare alla dessa händelser. Du är den unga starka kvinna du är idag tack vare att du gått igenom dessa saker. Sen självklart, kan man ångra måna beslut osv. Men du är på god väg med skola nu och du mår bättre än du gjort på länge. Du har gjort en himla utveckling sen jag lärde känna dig.

Försök att leva i nuet, ta ett steg i taget.

Saker som har hänt, har hänt. Tyvärr kan man inte vrida tillbaka klockan. Du får försöka acceptera det.

Jag tycker att du är en stark ung kvinna och jag måste säga att jag är stolt över dig.

Men tänk inte tänk om, försök se möjligheterna som finns i ditt liv just NU! =)

Kram på dig!



URL:




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?