Dag 14
Publicerat den

Saker som får mig att må bra


Det finns många olika saker som får mig att må bra, så jag tänkte att jag skulle gå igenom en fysisk och en psykisk.

Som Ni säkert förstår så handlar den fysiska biten om att jag mår bra av att vara aktiv - utföra någon form av fysisk aktivitet oavsett om det är en idrott eller om jag är på gymmet. Anledningen till att det är så tillfredsställande att träna beror på att det händer mycket i kroppen. Lungorna klarar mer, blodet pumpas runt bättre, hjärtat arbetar på ett annat sätt osv. Trots att jag lagt av med innebandyn är idrott mitt största intresse och jag kommer att  fortsätta med det så länge jag kan och orkar.

När jag tränar känner jag mig lugn och kroppen känns på något sätt fräsch. Det känns verkligen att det händer någonting och det är en häftig känsla. Även om jag ibland känner mig missnöjd med min prestation är jag ändå nöjd med att jag utfört aktiviteten eftersom jag vet att jag mår bättre av det. Kanske inte just på sekunden, men i längden. 

Vad gäller den psykiska biten så har jag under många år haft vetskapen om att jag blir deprimerad av att vara inaktiv. Om jag t.ex. är stillasittande för länge och inte har någonting att göra kan jag bli deprimerad och det kan leda till att jag blir sängliggandes och skäms över mig själv för att jag inte har någonting att sysselsätta mig med. De gånger som jag valt att ta en promenad pga. depressionen har det blivit bättre och det är delvis en anledning till att jag håller på med idrott - för att det får mig att må bra.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?