Dag 1
Publicerat den


Presentation av mig själv

Fredagen den 26 januari 1990 föddes jag, Elin Louise Hedblom, på Falu BB. Jag var 53cm lång och vägde 4117g. - jag var alltså en stor liten flicka.

Jag är uppväxt i mina föräldrars villa i Smedjebacken, Dalarna. Familjen (som då bestod av mina föräldrar och min syster) flyttade in exakt en vecka innan jag kikade ut, så jag fick tillbringa många år under detta tak. I byn finns även mina farföräldrar samt mina fastrar plus deras barn.

När jag var 16 år gammal flyttade jag hemifrån för första gången i samband med gymnasiet. Jag gick då på Innebandyprogrammet på Lugnetgymnasiet i Falun. Nu betalade visserligen mina föräldrar hyran då jag inte var myndig, men mamma utnyttjade det också 2ggr/vecka då hon arbetade bara några minuter ifrån min skola. Jag stod dock själv för maten och andra nödvändigheter.

Pga. olika omständigheter har jag haft det väldigt turbulent under skoltiden och det är inte förrän nu som det faktiskt går bra för mig. Jag går nu åk.2 på hälsa- och idrottsprogrammet i Västerås. Detta är min fjärde skola och mitt fjärde program, så det säger en del om hur min skolsituation har sett ut.

För att summera skolan så har det sett ut såhär: 1 år på innebandyprogrammet i Falun (slutade pga. knäskada och pojkvän), 6 månader på Industriprogrammet med inriktning textildesign och mode i Stockholm (slutade pga. flytt), 7 månader på samhällsprogrammet med inriktning ekonomi i Ludvika (slutade pga. att jag mådde psykiskt dåligt) och nu hälsa- och idrottsprogrammet i Västerås som jag kommer att slutföra.

På 4 ½ år har jag hunnit bo i fem olika städer samt lägenheter: Smedjebacken, Falun, Stockholm, Nybro och Västerås. Det har varit en upplevelse i sig och det känns skönt att äntligen få stå på egna ben. Känna att man har ett liv.

Enda sedan år 2001 har idrott varit ett stort intresse för mig och jag har både utövat fotboll samt innebandy. Innebandyn lade jag av med nyligen då jag inte känner någon glädje med det längre pga. att jag känner att det finns viktigare saker i världen än nöjen. I dagsläge så brukar jag pyssla på min fritid. Det kan vara allt ifrån bloggdesigner i PS till scrapbooking.

Under mitt snart 21-åriga liv har jag haft stor brist på riktiga vänner pga. att jag under uppväxten blev mobbad, så jag har alltid sökt tröst hos djur. Hittills har jag haft 13st och det har varit både katter, hundar och kaniner. Jag hoppas att i framtiden kunna skapa vänrelationer med människor. Det har dock varit svårt pga. att jag under ett par år led av social fobi som gjorde att jag undvek folk. Jag kunde inte ens vara i skolan utan att få ångest och det ledde ibland till att jag sjukanmälde mig pga. ångest - inte sjukdom. Nu är jag lyckligtvis fri från det, men lider fortfarande av paranoian jag utvecklade för 4 år sedan. Den är dock bättre idag än den var för 1 år sedan.

Många har kastat skit på mig för att jag är som jag är, men Ni har inte en aning om varför det är så. Jag kommer att skriva om mitt livs historia i punkt nr.30 så att Ni förstår mig bättre. Postade den för en stund sedan, men insåg att det inte handlade så mycket om hur jag är som person utan mest om vad jag varit med om. Jag tar det därför i sista inlägget, så jag ber om ursäkt till Er som redan läst det. Då behöver Ni inte läsa den sista punkten i listan sen.

PS. Vill Ni veta någonting mer så är det bara att fråga. :)



I AM BAAM - Göteborg Edition

Ska bli intressant att läsa den sista punkten..



Blev väldigt berörd, eller vad man ska säga, av den sista delen på den här texten. Social fobi kan inte ha varit lätt att leva med. Var det inte samtidigt psykiskt jobbigt att inte kunna ha den där sociala biten? Folk som har kastat skit på dig för att du är som du är kan inte ha varit goda människor. Jag anser att det är så sjukt fel att kasta skit på folk som inte skadar någon. Du har ju en anledning till att du är som du är och jag tvivlar inte på att du är en riktigt bra människa. :)



URL: http://iambaam.blogg.se/




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?