Recept engelska mörkakor
Publicerat den
Ingredienser
4 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
175 gr margarin eller smör
* Lägg mjölet i en hög på bakbordet tillsammans med socker och vaniljsocker.
* Hacka matfettet i mjölblandningen.
* Arbeta ihop degen. Låt den vila kallt en stund.
* Dela degen i 2 delar.
* Havla ut dem och skär 2 runda kakor, ca 20cm i diameter.
* Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper
* Grädda mitt i ugnen ca 5 min, 200 grader.
* Ta ut plåten och skär de halvgräddade kakorna i trekantiga bitar
* Sätt in plåten och grädda ytterligare 5 min
* Låt kakorna svalna på plåten.
Själv hade jag så bråttom när jag gick igenom receptet att jag inte uppfattade att man skulle ställa in kakorna i ugnen igen efter att de blivit skurna. De blev dock bra trots det och jag har nu lärt mig att inte ha lika bråttom nästa gång samt ta mig tid att verkligen läsa igenom vad det står så att man inte missar någonting.