Ledarskap
Publicerat den

Dagen började i katastrof då två elever i 9:an skulle ha egen lektion. Det var egentligen tänkt att de skulle leda åk.6, men eftersom de igår hade nationella prov blev det framflyttat till idag istället och de fick därför ha sin egen årskurs.

Anledningen till att det gick så pass dåligt tänker jag inte ta upp, men det slutade med att min handledare fick bryta mitt i deras lektion för att sedan ta över och styra upp allting. Då det är två lektioner per dag var det tänkt att grabbarna skulle ha båda (vilket de inte visste), men det slutade med att vi tog kommando över den andra/sista.

Redan innan det första passet var slut gick Gustav (vikarie) och jag tillbaka till skolan för att hämta boxningshandskar och mitsar så att vi kunde ha ett pass i boxning. Under lektionen gjorde vi så att vi delade in eleverna (ca 40 pers.) i två grupper där Jasmina tog en grupp och jag tog en grupp. Gustav följde med mig, men det var jag som instruerade eleverna medan han fyllde på med information om jag glömt någonting.

Jasmina och jag hade liknande upplägg, men inte riktigt samma idé om utförande. Jag hade nämligen gjort så att jag skapat två grupper varav den ena fick ha mitsar samt den andra fick ha handskar. De som blivit tilldelade mitsar fick ställa sig i en ring medan de med handskar fick ställa sig i ringen.

Det gick sedan till så att boxarna skulle köra ett varv med raka slag för att sedan vid nästa varv köra diagonala slag osv. Vi körde fyra stycken olika slag samt ett varv med höga knän. Det var sedan dags för byte och vi körde om från början. När alla sedan var klara med det delade vi in alla i fyra grupper och de fick sedan ställa sig på led. Det var nämligen tänkt att de skulle köra en form av stafett där den första i leden skulle utföra 5st upphopp för att sedan springa fram till en person längre fram (med mitsar) och sedan slå 8st slag för att sedan springa tillbaka och byta med nästa.

Vi prickade in tiden riktigt bra, för när vi var klara med alla aktiviteter var det 5 min kvar av lektionen och Gustav fick då hålla i nedvarvningen och stretchningen.

Lektionen gick otroligt bra och det var väldigt roligt. Vi ska ha boxning imorgon igen och vi kör då efter samma koncept. Jag hoppas att det kommer att gå bra, för det var verkligen uppskattat av både oss lärare och elever.

Efter idrotten gick vi åt och för att sedan ha lektion med 7B. De fick en uppgift där de skulle diskutera vad självförtroende, självkänsla och självtillit är för någonting. Det var ingen som visste vad de två sistnämnda var för någonting, så jag fick nöjet att förklara det. De förstod sedan innebörden av det, vilket kändes bra. Då gick informationen fram.

När deras lektion var klar fortsatte jag med min uppgift och när klockan var 15:05 fick jag tillåtelse att åka hem då Jasmina ändå skulle ha möte. Jag cyklade därför hem så  fort jag kunde och jag har endast hunnit så långt.

Om en stund tänkte jag att Dennis och jag skulle äta någonting och sedan får vi se vad jag gör. Som det ser ut nu kommer jag att vila en stund innan jag fortsätter med alla uppgifter jag har.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?