Korvgrillning i skogen
Publicerat den

Bara några minuter efter att ha postat föregående inlägg begav vi oss alla (förutom Marcus) ut i skogen för att grilla korv. För att inte frysa ville Maarit att vi alla skulle gardera oss med varma kläder, men då jag har en tendens till att svettas om jag tar på mig för mycket fick det endast bli ett par vantar och en halsduk utöver jacka och skor. Själv garderade hon sig med både mössa, vantar, halsduk, täckbyxor m.m och trots det var hon den enda som frös - konstigt nog.

För att komma till vindskjulet som vi bestämt oss för att stanna till vid var vi tvungna att pulsa i snön vilket jag inte tyckte var särskilt roligt. Snön var nämligen väldigt djup och trots att jag hade höga skor var det svårt att gå i den. Vi försökte att gå i ett fyrhjulingsspår, men det var inte heller det lättaste. Vi lyckades iaf komma fram välbehållna och torra. Hur lång tid det tog att ta sig till vindskjulet vet jag inte, men jag skulle tippa på att det kanske tog 10-15 min.

När vi var framme vid skjulet gjorde Fredrik upp en eld (som han sedan fick korrigera pga. att stapeln/tornet rasade) samt att alla utom jag drack kaffe. Själv tog jag ett glas med alkoholfri cider trots att jag inte tycker om det. Man får helt enkelt ta det som bjuds.

Under tiden som vi väntade på att elden skulle lugna ned sig så att vi kunde grilla tog vi det lugnt samt tog ett par bilder (några ser Ni ovan). Maarit har lagt ut några av dessa bilder på Facebook och Ni som är vän med mig där har möjlighet att se dem.

Efter att ha tagit ett par bilder var det dags för den stora korvgrillningen. Till en början trodde jag att det handlade om vanlig grillkorv (s.k. Denniskorv), men istället var det tjocka korvar. Eftersom jag blir mätt väldigt snabbt samt att vi bara 2 h innan hade ätit frukost fick jag bara i mig en.

Grillningen höll på en stund då alla utom jag ville ha mer än en korv. När alla var mätta och belåtna satt vi ned en stund och sedan var det dags att bege sig hemåt.

Utflykten varade i ca 2 ½ - 3 h och den var helt okej. Jag kände mig bara allmänt risig, men det är inte meningen att man ska se ut som en beautyqueen när man är ute och grillar mitt bland träd. Det är ändå ingen som kommer att se mig eller ens bry sig. Dennis tyckte iaf att jag såg bra ut, så tur var väl det.

Efter utflykten tog vi det lugnt i ca 3 h och sedan begav vi oss till Dennis farföräldrar för en fika. Vi stannade i kanske 40 min och under den tiden satt vi och pratade samt att Dennis hjälpte sin farfar med sin laptop, som inte gick att starta.

Nu är vi precis hemkomna och sitter i vardagsrummet framför brasan. Det är kallt ute, så nu tänkte vi bara återfå värmen innan vi gör oss klara för kvällen. Förhoppningsvis står det film på schemat, men ingenting bestämt än.




sarastille -

så var det söndag igen, har du haft en bra helg? :) anmäl dig gärna till dagens blogg hos mig :) kram!



URL: http://saramagdalena.blogg.se/




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?