Det får duga
Publicerat den

Tack vare att jag under morgonen hade 10 min på mig att applicera smink, fixa håret, blogga samt klä på mig fick jag koka ihop ett kort inlägg, men jag tycker ändå att jag fick med det viktigaste vilket gör att jag inte behöver ta det en gång till.

Trots att jag fick stressa iväg till praktiken samt att jag vid två tillfällen har fått stå upp mot en elev som uttryckt sin missnöjdhet angående friluftsdagen
har dagen i allmänhet varit bra. Anledningen till att denne elev var missnöjd berodde på att hon hade blivit placerad på en aktivitet som hon inte hade valt - påstod hon. Jag hade nämligen placerat henne på längdskidåkningen och hon påstod att hon inte hade valt det - varken som förstahand-, andrahands- eller tredjehandsval. Jag visste med mig sedan tidigare att hon faktiskt hade kryssat i denna aktivitet, så jag tryckte upp lappen hon lämnat in i ansiktet på henne och bevisade att jag hade rätt. Hon hade kryssat i längdskidåkning som tredjehandsval.

Hon frågade då om det var möjligt att byta till promenad istället, men vi nekade henne eftersom det då hade slutat med att alla ville byta. Hon blev då tjurig och sade att hon kommer att skolka om hon inte fick som hon ville.

Bara någon timme senare letade hon upp oss igen och insisterade på att vi skulle placera henne på någonting annat. Nu uppfattade jag dock inte vilken aktivitet hon hade tänkt sig eftersom hon denna gång påstod att hon inte kunde gå, utan hon var endast kapabel att springa.

Mitt förslag blev då att hon skulle placeras på promenaden, men att hon istället kunde springa. Det dög dock inte och jag förklarade då att det är längdskidorna som gäller och ingenting annat. Hon blev då tjurig ännu en gång och sade att hon skulle skolka. Mitt svar blev då:"Det är din närvaro. Den struntar jag fullständigt i". Efter att jag sagt detta käftade vi en stund. Jag var dock aldrig otrevlig, utan höjde endast rösten för att markera att jag inte var ense med henne samt att det är vad jag säger som gäller. Hon blev då tjurig och gick ännu en gång, svärandes.

När hon var ute ur rummet fick jag beröm av en lärare på skolan som tyckte att det var bra att jag stod på mig då alla inte kan få som de vill. Hade hon fått byta hade alla andra också velat göra det och det hade inte fungerat, så det kändes bra att jag kunde säga ifrån bestämt samtidigt som jag kunde låta bli att vara otrevlig. Kanske inte i hennes ögon da.

Det ska tilläggas att denna tjej är otrevlig överlag. Hon vägrar t.ex. ha idrott med sin klass då hon anser sig vara överlägsen alla andra trots att hon inte är det. Hon kommer alltid med ursäkter om varför hon inte kan medverka på det och det (som Ni säkert märkte nu). Det resulterade i att jag fick nog och sade ifrån. Man kan inte alltid få som man vill. Det är dags att man slutar skämma bort henne och ger henne a piece of life.

Anledningen till att hon blev placerad på längdskidåkningen beror på att det endast var 4st som hade det som förstahandsval. Det är alldeles för några och jag var därför tvungen att fylla ut med fler och hon blev då en av de som blev placerade på aktiviteten.

Förutom det har dagen som sagt varit bra då jag bl.a. fick sluta tidigare då Jasmina skulle på möte kl.15:15.

Jag tänkte passa på att bjuda på en nytagen bild av mig också. Den är tagen idag strax efter lunch. Jag upptäckte nämligen under dagen att man kan se att håret skiftar i brunt/lila/rött. Det är endast inomhus som det kan se något mörkt ut, men när man befinner sig utomhus riktigt lyser det rött om det. Riktigt fint.

Här har Ni en bild som är tagen från personalrummet och färgen ser därmed något mörkare ut, men som Ni ser kan man se skiftningar i lila och rött.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?