Bagare/konditor
Publicerat den


Under de senaste 10 åren har mitt största intresse varit idrott, men jag har ett annat stort intresse: bakning. De senaste åren har jag bakat upprepade gånger, bl.a. gräddtårtor, marsipantårtor, bullar, muffins samt kakor. Jag känner att det är någonting jag skulle kunna pyssla med resten av mitt liv.

Enda sedan år 2007 har jag velat bli dietist, men det känns inte särskilt lockande att läsa på universitet/högskola i 3 år. Dessutom får de flesta dietister arbeta inom sjukvården vilket jag känner att jag inte vill göra. Jag har därför funderat på andra utbildningar och hittat en bagareutbildning i Göteborg som jag jättegärna skulle vilja gå.

Det enda som krävs för att bli behörig är att man har gått ut grundskolan (högstadiet = 9:an). Det är alltså inget krav på att man ska ha gått ut gymnasiet, vilket känns bra. Nu tänker jag givetvis inte hoppa av skolan pga. att jag hittat denna utbildning, utan vad jag menar är att jag inte behöver läsa speciella kurser för att bli behörig. Om jag ska utbilda mig till dietist måste jag bl.a. läsa och ha lägsta betyg godkänt i MaB, NkB och ShA. Matten har jag tragglat med tre gånger nu och det fungerar inte. Det spelar ingen roll hur mycket jag än försöker. Det fastnar inte.

Denna utbildning känns perfekt för mig och nu längtar jag därför till studenten så att jag kan söka till denna.

På bilden ovan ser Ni vad jag vill pyssla med. TÅRTOR!





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?