Head bang
Publicerat den

Dagen har i det stora hela varit väldigt bra - om man bortser från den enorma tröttheten. Kände mig en aning utmattad när jag vaknade, men det hindrade mig lyckligtvis inte från att prestera på praktiken samt ta hand om övriga ärenden.

Det första som skulle tas om hand var att kontakta sjukvården och boka en tid för undersökning. Jag har nämligen haft en strålande känsla i huvudet varje dag i tretton månader. Det är svårt att svara på när och varför det uppkom, men kan säga som så att det pågick väldigt mycket i slutet av föregående år. Vi hade bland annat införskaffat katterna samtidigt som jag slutat med innebandyn och påbörjat en ny omgång med p-piller. De tre faktorerna har dock eliminerats (d.v.s. att Eira och Engla har sålts, jag har börjat träna samt att jag har avslutat min pillerkonsumtion), men det har inte hjälpt överhuvudtaget. Det har snarare blivit värre och det känns som att det inte kommer att förbättras - iaf inte på egen hand. Jag har därför valt att kontakta vården (skulle ha gjort det tidigare, men ville avvakta och se om det försvann eller om man kunde mildra smärtan med diverse tekniker - t.ex. att börja med kosttillskott, minska stressen, förbättra sömnen osv). Det var dock inte det lättaste av den anledningen att kvinnan i växeln på Västerås lasarett sade att man måste ha en remiss från sin familjeläkare vid sådana komplicerade fall som det här (eftersom en röntgen kan komma att bli aktuell). Hon sade att det är läkarna på Smedjebackens vårdcentral som skall ordna det eftersom jag inte kommer härifrån, men enligt mamma skall man kunna kontakta närmsta vårdcentral - som i det här fallet var Carema care Vallby. Det visade sig, oturligt nog, att jag inte var inskriven där, men jag fick ett telefonnummer till listningsenheten som kunde tala om vart jag skulle vända mig.

Efter att ha blivit tillräckligt informerad kontaktade jag läkarGruppen (som är beläget på Källgatan 10, i centrum). Kvinnan i receptionen kikade i kalendern och sade att det finns en ledig tid onsdagen den elfte januari klockan kvart i nio på morgonen. Hon undrade också vad saken gällde och jag förklarade den strålande känsla i huvudet. Jag poängterade också att det kommer och går (det värker ca 3-5 minuter, flera gånger om dagen) samtidigt som det inte hjälper att ta värktabletter. Hon sade att det lät konstigt, vilket jag också tycker. Jag hoppas verkligen att läkaren på vårdcentralen ordnar en remiss så att vi med röntgen kan konstatera vad det är som är fel. Det värsta som skulle kunna hända är att jag har drabbats av en tumör. Har nämligen haft en tidigare, dock inte i huvudet. 

Eftersom jag inte hade någon som helst aning om var läkarGruppen hade sina lokaler kändes det som att det var en bra idé att söka efter adressen och svänga förbi - så att man inte behöver stressa med det i samband med besöket. Det var ändå tänkt att jag skulle gå till stan för att köpa en julklapp till Dennis (det slutade med att det blev två), så jag passade på att leta efter ingången till vårdcentralen. Det var inga som helst problem att hitta eftersom det låg på samma gata som butiken som säljer/hyr ut balkläder (kan inte namnet på den). Brukar nästan alltid slänga ett öga på den när jag är påväg till skolan.

Det gick väldigt bra att handla julklappar. Det var tänkt att Dennis endast skulle få en sak, men det slutade som tidigare nämnt med att han fick två. Visste inte riktigt vilken variant som är bäst, så jag införskaffade båda eftersom chansen då är större att han blir nöjd. Det hade han säkert blivit ändå, men jag älskar att skämma bort honom och efter det som har varit vill jag göra det lite extra.  Kan avslöja att han kommer att få fyra stycken julklappar totalt, varav han vet vad den ena är (chokladprovning för två i Stockholm. Vi skall eventuellt på den på lovet eller i januari - i samband med min födelsedag).

Bortsett från ovanstående har jag handlat mat (bland annat julmat då Dennis och jag skall fira i helgen), bakat lussebullar, diskat och pluggat. En händelserik dag, med andra ord - precis som de kommande dagarna. Vi skall nämligen ut på krogen imorgon av den anledningen att jag blivit sugen på att shakea ass - pga. all dans på praktiken.

På lördag är det planerat att vi skall fira jul och gå på bio (Sherlock Holmes) och på söndag skall vi plugga! Ser fram emot det.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?