Det blev ingen vår, utan sommaren kom direkt
Publicerat den

Den senaste veckan har bjudit på ett fantastiskt väder och det känns nästan som att vi hoppat över våren och gått direkt från vinter till sommar. Nu har jag ingenting emot det i och med att jag fullständigt hatar kyla, men om det är såhär varmt nu finns risken att det kommer att bli olidligt varmt när den riktiga sommaren väl kommer. Det kan också hända att det är varmt nu i vår för att sedan regna hela sommaren, men förmodligen och förhoppningsvis håller värmen i sig tills hösten. Jag ser dock att det inte blir varmare än 30+ av den anledningen att det kan bli jobbigt för husdjuren då de inte har så stor möjlighet att gå ut och sätta sig i skuggan. Malte kommer jag dock att ta ut i koppel de dagar som det är olidligt varmt i vardagsrummet (där han kommer att få bo under sommaren då det är alldeles för varmt att ha honom på en inglasad balkong).

Denna dag (precis som alla andra dagar) har gått otroligt fort och det känns som att vi inte har hunnit med någonting, vilket har gjort att jag känner mig stressad och har ångest då det är så mycket som jag skulle behöva göra. Det är dock endast sex veckor kvar till sommarlovet och det ska inte vara några som helst problem att stå ut tills dess i och med att jag har känt mig stressad enda sedan jag började skolan i maj förra året. Jag tror att stressen beror på att jag har väldigt höga mål och krav på mig själv och det kommer att fortsätta även nästa läsår, men det gör ingenting eftersom jag vet att jag klarar allt bara jag vill samt att tiden går fort. Snart har vi tagit studenten.

Då varken Dennis eller jag vill sitta i vardagsrummet och uggla om dagarna tog vi oss en eftermiddagspromenad till andra sidan Djäkneberget där vi satt och åt varsin munk samt drack påskmust. Idén med att gå dit var att vi skulle få tid tillsammans (annars sitter vi vid respektive datorer då det inte finns så mycket att göra i lägenheten) samt undkomma hettan. Det var nämligen mycket svalare i skuggan och ett tag var det på gränsen att jag började frysa.

Utöver promenaden och munkätandet har jag under dagen försökt att plugga naturkunskap och nu känns det som att jag är på god väg att bli klar även om jag endast har kommit halvvägs. För tillfället håller jag på att skriva om djurlivets- samt växternas uppkomst och när jag är klar med det ska jag skriva om kaniner - vilka fiender de har, var de lever osv.

Om bara några minuter är klockan åtta och det innebär att det vankas läggdags om 2-3 h. Det är svårt att tänka sig det då det fortfarande är varmt samt ljust ute, men det är nödvändigt i och med att vi båda ska till skolan imorgon. Dennis börjar kl.08:30 om jag inte minns fel medan jag börjar senast kl.10 (vi har väldigt rörliga tider när vi är på gymmet).





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?