Det måste upplevas för att du ska förstå
Publicerat den

När jag under morgonen var inne på Familjeliv upptäckte jag att det hade startats en ny tråd i forumet misshandel/våld och jag valde givetvis att läsa den vilket jag såhär i efterhand kanske inte skulle ha gjort eftersom det slutade med att jag blev förbannad på trådstartaren.

Nu kommer jag att förfina hennes inlägg eftersom hon skrivit väldigt slarvigt, men hon inledde tråden med att säga:

"Gå när du blir psykiskt och fysiskt misshandlad för det blir skador för livet: stroke, kärlsjukdomar och reumatism. Skadorna kommer på lång sikt. Din kropp klarar inte av det."

Då jag själv har blivit misshandlad kan jag hålla med om att man får skador för livet, men att påstå att man kommer att få en stroke, kärlsjukdomar och reumatism anser jag vara dumdristigt eftersom alla fall är unika.

Eftersom hon inte hade några källor som kunde styrka detta bad jag om det och hon bifogade då ett blogginlägg skrivet av en kvinna vid namn Marie. Hon blev misshandlad i 17 år innan hon klarade av att lämna mannen som utsatte henne för detta. Under dessa år blev hon slagen i huvudet och i ansiktet så att hon fick stora bulor, hon fick näsbenet knäckt samt en tand utslagen. Mannen tog även stryptag, kastade bord, tryckte in tummen i gommen på henne samt bröt hennes tår som sedan fick självläka.

Marie sitter nu i rullstol efter att bl.a. ha fått en stroke av skadorna mannen orsakade henne och det är klart att det är hemskt att detta skulle behöva hända just henne. Det var dock inte det som gjorde mig så otroligt förbannad när det gällde tråden, utan det var att trådstartaren påstod att alla kommer att drabbas av detta vilket är ren bullshit!

När jag läst igenom vad Marie skrivit återgick jag till foruminlägget och skrev till trådstartaren att det finns de som har turen att klara sig bra både fysiskt och psykiskt efter en misshandel. Hon sade då att jag endast har haft tur då hon pratar med sexton stycken kvinnor som har haft problem efter att ha blivit utsatta för våld.

Sexton stycken är inte särskilt många i och med att det är 10 000-tals kvinnor som blir misshandlade varje år och bara för att dessa har bestående men betyder det inte att alla drabbas.

Det som gjorde mig som mest förbannad var när hon vräkte ur sig:"i din ålder vet man inte så mycket". Nehe, så bara för att jag fortfarande räknas som ung betyder det automatiskt att jag inte kan någonting om fysiska och psykiska men efter en misshandel?

Ni tycker säkerligen att jag är löjlig som reagerar över en sak som denna, men jag tar faktiskt illa vid mig när folk påstår att de kan saker som de egentligen inte har någon kunskap om.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?