Lägenhetserbjudande
Publicerat den

Dennis och jag har under ett par månader letat efter en ny lägenhet, men inte fått några erbjudanden antagligen pga. den låga årsinkomsten och pga. att vi inte har något jobb utan endast försörjer oss på CSN. Dennis pappa Fredrik har därför hjälp oss att söka och i lördags kväll ringde han och berättade att han fått ett erbjudande på en 2 r.o.k för 3708 kr/mån (jag anmälde intresse på den). Den är ledig fr.o.m 1/3-11, men det är inte visning förrän den 2/12 vilket innebär att vi hade varit tvungna att säga upp vår nuvarande lägenhet senast imorgon för att kunna ta denna.

För en stund sedan ringde jag till Mimer för att höra hur vi låg till, men det kunde hon inte säga då man inte får veta det förrän svarstiden har gått ut. Vi måste därför tacka nej till denna då det är idiotiskt att säga upp lägenheten för att gå på en visning med risken att man inte får lägeneheten. Då står vi utan bostad sen.

Det hade varit skönt att få flytta till en mindre och billigare lägenhet, men det verkar vara väldigt svårt att få en här i Västerås om man inte har ett jobb med hyfsat bra årsinkomst. Tidigare idag såg jag att det finns en lägenhet i byggnaden vi bor i nu, så jag ringde till hyresvärden för en stund sedan och frågade om vi kunde få komma och titta på den, men den var redan tilldelad någon. Synd att jag inte hade sett det tidigare, för lägenhetsnumret var 160205 och vi har 160204. Alltså måste det vara någon här på samma våning som ska flytta. Det hade varit perfekt att få ta den då det både hade blivit billigare, men vi hade inte behövt någon hjälp att flytta. Synd att jag såg detta när det var för sent.

Vi får hoppas på att vi hittar en ny lägenhet innan sommaren iaf så att vi slipper spara så pass mycket pengar. Jag är rädd för att det inte kommer att gå, men vi kommer att lösa det på något sätt. Jag får helt enkelt försöka skaffa mig ett deltidsjobb eller ett sommarjobb. Dennis har i princip redan blivit erbjudet ett, vilket känns jättebra.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?