Lägenhet i sikte!
Publicerat den

Imorse när Dennis och jag skulle kliva upp ur sängen för att äta frukost ringde telefonen. Det var hyresvärden som jag försökt att få tag i så länge nu. Jag frågade lite grann om lägenheten och villkoren för att vi skulle ta den var att vi får måla om i skåpen och få en spisfläkt. Det var inga som helst problem, så vi har nu bestämt oss för att ta den.

Det enda vi behöver göra nu är att ordna en borgensman eftersom ingen av oss har jobb. Vi ska fråga Dennis pappa om han kan tänka sig att ställa upp, men jag antar att han inte vill det med tanke på att kontraktet kommer att stå på mig. Han tänker nog i de banor som mamma sa:"Tänk om det tar slut". I slutändan kommer det nog bli så att det blir mamma blir vår borgensman, men det lät som att det inte var några problem eftersom jag har fått studielån beviljat och gjort upp en budget över hur stora utgifter vi har och hur mycket vi måste spara varje månad.

Gun ville även träffa oss och frågade om vi kunde komma upp imorgon eller på torsdag. Vi måste alltså ta reda på hur vi tar oss dit, om någon kan skjutsa oss eller om vi får åka tåg igen. Det kostade ca 800kr för oss båda att åka tur och retur förra gången, så det hade varit bäst om någon kunde skjutsa upp oss. Det vi kommer att få göra är att skriva på kontrakt, hämta papper till borgensmannen och sen behöver Dennis få sina papper om inackorderingstillägg påskrivna. Det ska vara inskickat imorgon, så det bästa hade varit om vi kunde åka upp imorgon. Vi får se hur vi löser det, men på något sätt.

Det enda jag är rädd för är hur vi ska betala hyrorna fram till jag får min första utbetalning från CSN. Dennis har precis fått sin lön, visserligen inte så att det täcker hela hyran, men har vi tur kanske vi kan låna av någon tillsvidare. Jag får nämligen strax över 14000:- av CSN i januari, så då kan vi betala tillbaka hela summan i ett svep. Vi får diskutera hur vi ska lösa detta. Vi borde kunna lösa det. Det handlar ändå bara om pengar.






Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?