Brev från åklagarmyndigheter
Publicerat den

Nu känns det som att det verkligen är på gång! Förra veckan fick jag brev från min advokat där han uppmanade mig att boka tid och som jag skrivit tidigare så ska jag dit imorgon.

Idag när jag gick ut för att hämta posten såg jag att jag fått två stycken brev. Båda var från åklagarmyndigheten i Falun. Som ni kanske förstår så tänker jag kräva skadestånd i det här ärendet och jag har alltid funderat över hur man gör det. Jag hade tänkt att fråga min advokat imorgon, men det behövs nog inte eftersom ett av breven handlade om just skadestånd. Jag fick en lapp att fylla i. Det stod att jag måste fylla i vissa uppgifter som t.ex. vad jag vill ha skadestånd för, vilka belopp och hur vi har beräknat summans storlek. Hur mycket jag kommer att kräva tänker jag inte ta upp här och om jag skulle bli berättigad kommer jag inte heller att berätta hur mycket.

Det står även att jag ska bifoga eventuella kvitton och andra handlingar som visar att jag haft kostnader till följd av brottet. Jag var endast till läkaren en gång (med fingret) och det var när vi bodde i Stockholm. Eftersom jag var 17 år behövde jag inte betala någonting. Polisen har dock journalen för detta.

Jag har även blivit uppmanad att skicka in detta så snart som möjligt. Vilken tur att jag ska till advokaten imorgon. Då kanske jag kan skicka i det efter att jag varit hos honom.

I det andra brevet stod det att det föreligger tillräckliga skäl för att åtala R. Om det är någon som inte vet vad som menas med åtal kan jag berätta vad jag läste i pappret jag fick:

"Att åtal väck betyder att åklagaren begär att domstolen dömer den misstänkte för brottet. Det är sedan domstolen som efter en rättegång bedömer om brottet är bevisat och vilket straffet skall bli. Domstolen kommer att skicka ut en kallelse till rättegången till den som har åtalats och som skall vittna i målet. Också den som drabbats av brottet (målsägande) kommer att kallas till rättegången om åklagaren har begärt att målsäganden skall förhöras där."

Jag läste också att lite grann om förhör och då stod det:"Du har tidigare fått lämna uppgifter till polisen, antingen när du gjorde din anmälan eller vid ett särskilt förhör. De uppgifter som du lämnade då får normalt sett inte läsas upp i en rättegång och därför måste ett muntligt förhör hållas med dig vid rättegången."

Imorgon tänkte jag prata med min advokat om detta och fråga om man skulle kunna få tillstånd att ha med mina uppgifter under rättgången eftersom jag inte kommer ihåg t.ex. datum för dagboksinläggen och vissa detaljer. Eller om man eventuellt skulle kunna få läsa igenom utredningen (mitt förhör bl.a.) och få tillbaka min dagbok.

Det känns som att det verkligen är på gång nu och det känns fan toppen!

Det gör ingenting att jag skriver om detta offentligt eftersom det ändå stod i pappret att R kommer att få reda på detta. Han kommer alltså få reda på att jag kräver skadestånd osv, så då behöver jag inte smyga med det.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?