Bostadsrätt
Publicerat den

Som det låter just nu finns det en god chans att vi får en lägenhet inom kort. Dennis pappa har sagt att han kan köpa en lägenhet åt oss om den kostar mindre än 50 000:-. Går den över det priset får vi lägga till det själva. För ett par dagar sedan hittade vi en jättefin lägenhet för 75 000:- (Elias tycker att insidan av lägenheten ser ut som ett hus), men vi har ingen lust att lägga till 25 000:- själva. Vad ska vi få de ifrån, liksom?

Igår när jag var inne på Blocket och kikade på bostadsrätter lade jag märke till att det är en tjej som säljer sin 1:a på 40kvm för 28 000:-, med en hyra på 3339 kr/mån. Det passar oss perfekt eftersom vi skulle leta efter en bostad med så liten hyra som möjligt. Jag har mailat om denna och frågat om man eventuellt skulle kunna få se några bilder, då det endast ligger en kort text.

Vi har inte visat detta för Dennis pappa, utan det är tänkt att vi ska göra det ikväll. Dennis och jag har inte råd med någon hyra förrän i slutet av augusti, men eftersom den är så pass billig gör det ingenting om han köper den nu. Han får då betala max 28 000:- för själva lägenheten och sen ska det till hyra för 1/7-31/7 och 1/8-31/8. Han får alltså betala totalt 34 678:-. Han sparar alltså 15 000:-, så jag tror inte att det ska vara några problem. Vi måste dock få veta om lägenheten finns kvar. Det är prio ett.

Om den inte skulle finnas kvar har mamma ringt till soc och frågat om de kan hjälpa oss. Hon har förklarat det här med rättegången och att jag flyttar till Västerås för att studera och komma bort härifrån. De frågade då om vi behöver hjälp med den ekonomiska biten och mamma berättade då att jag har studielån, så det handlar inte om att de ska hjälpa oss ekonomiskt, utan de behöver bara hjälpa oss att få tag i en lägenhet. Soc har nämligen förtur när det gäller bostäder. Mamma skulle prata med chefen (?) på måndag och se vad h*n säger. Om det är möjligt att man kan få hjälp av dem.

Det ser ljusare ut nu än någonsin iaf, vilket känns väldigt bra. Tidigare har jag varit väldigt stressad och lite deprimerad över att vi inte har fått tag i någonting. Nu känns det som att det börjar vända och jag hoppas att det håller i sig och att vi får tag i någonting. Det skulle vara toppen.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?