Uppsägning nalkas
Publicerat den

Som jag nämnde igår var det idag tänkt att jag och mina föräldrar skulle åka till Västerås för att hämta nycklarna till lägenheten och så blev det också. Det var lätt att hitta både till Kvarnvretens kontor och lägenheten trots att vi åkte ifrån Smedjebacken. Jag har nämligen bara åkt till lägenheten från Dennis och var rädd för att jag inte skulle hitta, men det var inga som helst problem. :) Vägbeskrivningen jag skrivit ut behövdes inte ens.

När vi kom fram till första stoppet (Kvarnvreten) tog det ca 10min innan jag fick nycklarna i handen. Det berodde på att tjejen som satt i receptionen var tvungen att skriva ut ett papper (kvittens om att jag hämtat nycklarna). Först kunde hon inte hitta det och när hon väl gjorde det så fungerade inte hennes skrivare. När hon sen fick ut pappret kunde hon inte hitta nycklarna, men de kom fram till slut. Jag fick dock bara med mig 2/3st då de sista paret var på vift.

Efter att jag skrivit på kvittensen och fått (nästan) allting åkte vi till lägenheten. Mina föräldrar sa inte så mycket om den förrän de började kolla på den mer ingående. De hittade då ganska många problem och jag ska därför ringa om det imorgon. Som ni läst så har det varit mycket krångel med dessa och varken Dennis eller jag tänker betala ett öre för att den förre hyresgästen har förstört lägenheten.

De saker som vi upptäckte var:

- Spisluckan går inte att öppna (knoppen som man trycker på för att öppna spisen är borta)
- Sprucket gångjärn till vänster garderob i sovrummet
- Låset till högra vardagsrumsfönstret är trasigt
- Fettfläck i vardagsrummet precis innanför dörren (finns även en i sovrummet, men den upptäckte vi sist)
- Låset till badrummet går inte att låsa
- Kranen i köket är trasigt (tar man på för mycket"sprut" så sprutar det inte neråt, utan åt sidan)
- Repor i golvet (har filmat dem då det var svårt att ta kort)

Hur det kan vara repor över i princip hela golvet förstår jag inte då det lades in laminatgolv för 6 månader sedan. Enligt pappa ska det vara svårt att repa ett laminatgolv, men det är stora repor över hela vardagsrummet. Antagligen har han dragit sina möbler istället för att lyfta dem, eller så har hans 2-åriga son lyckats med någonting. Jag bryr mig inte så jättemycket om hur det gick till. Jag är bara rädd för att allt som vi lade märke till inte uppmärksammades under besiktningen. Vi vägrar att betala för någonting som någon annan har förstört.

Jag skäms över att jag inte tänkte på detta när vi var och tittade på den första gången, men vi var så upphetsade och glada över att få titta på den och vi tänkte därför inte så långt. Detta är en erfarenhet i sig och vi har alltså lärt oss av det.

Vi är nu på jakt efter en ny och har eventuellt hittat en. Det enda som fattas är att vi ska få den, men sista anmälningsdagen är inte förrän den 18:e, så det är ett par dagar kvar innan man får besked om man får ett erbjudande och om man sen får den ifall man tackat ja. Jag hoppas på att vi får ett erbjudande, för då tackar vi ja. Skulle vi även få den måste vi skynda oss att säga upp lägenheten vi har nu. Den ska vara uppsagd senast den 31:a om vi ska hinna.



Therese

Usch, det var inte lite fel på den lägenheten. Och inte var det små obetydliga fel heller! Hoppas ni får den andra lägenheten ni har anmält er till istället =)



URL: http://kossanshandarbete.blogg.se/


Therese

vet hur det är. Vår förra lägenhet var helt nedgången. Helt gult av tobak överallt! Ändå var vi tvungna att själva måla om och städa lägenheten samt stå för kostnaderna själva! Bor i malmö så är inte direkt så att man kan välja och vraka bland lägenheterna, speciellt inte utan fast jobb, och skulle hyresvärden göra jobbet hade vi fått betala 100 kr/månad per rum! Helt sjukt att det kan vara lagligt att bete sig som dem :O



Men men, nu har vi iaf kommit därifrån till ett bättre område. Ibland önskar man att man bodde i en liten by där det står tomma lägenheter överallt så det bara var att välja :D



URL: http://kossanshandarbete.blogg.se/




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?