Kontaktat Kvarnvreten och hyresgästföreningen
Publicerat den

Dennis och jag har nu fått nog av allt slarv från hyresvärden och har (som tidigare nämnt) bestämt oss för att vi ska säga upp lägenheten så fort som möjligt, men för att vi ska kunna göra det måste vi få en kopia på hyreskontraktet.

När vi var i Västerås och skrev på papper för lägenheten sa Gun att hon skulle skicka en kopia så fort hennes chef godkänt kontraktet och det är snart 3 veckor sedan. Vi har fortfarande inte fått hem någonting!

Pga. detta valde jag att igår maila till Kvarnvreten (de har inte öppet på lördagar och jag kunde inte vänta). Jag skrev att jag kräver att de skickar ut en kopia på hyreskontraktet då vi har bestämt oss för att säga upp lägenheten pga. allt slarv och för att vi blev lurade angående hyran. Om jag inte fått hem pappret senast på fredag kommer jag att personligen besöka dem och kräva en handskriven uppsägning.

Vi har hittat 2st lägenheter i området bredvid (uthyres av Västerås största fastighetsbolag) och om vi har tur kanske vi kan få någon av dem. Eftersom Dennis och jag kommer att leva på studiemedel blir det hans pappa, Fredrik, som får stå på kontraktet. Mimer går nämligen på inkomst och då är chansen att vi ska få en lägenhet i mitt namn väldigt liten. Vi har tidigare anmält intresse på kanske 30st lägenheter och inte fått ett enda erbjudande. Fredrik får erbjudanden hela tiden.

Lägenheterna ligger gatorna bredvid varandra, så vilken vi får spelar egentligen ingen roll. Den första vi anmält intresse på är en 2 r.o.k på 61kvm för 3962kr/mån, varav 204kr/mån är VLU. Sista ansökningsdagen på den är idag. Den andra vi har anmält intresse på är en 2 r.o.k på 54kvm för 3606kr/mån och då är det inget VLU alls. Sista anmälningsdagen på den är på onsdag. Om jag fick välja skulle jag vilja ha den mindre och billigare då både gatan och lägenheten ser ut att vara mysigare än den andra. Skulle vi få den större och lite dyrare så gråter jag väl inte över det eftersom det fortfarande är bättre än den vi har nu.

Om vi skulle få ett erbjudande på någon av dessa har jag föreslagit till Dennis att hans pappa ska ringa till Mimer och fråga hur han ligger till i listan innan han ger besked om vi ska ha den eller inte. Om han skulle ligga högst upp i listan åker vi dit för att titta på den och tycker vi om den tar vi den. Vi kommer dock att göra upp en lista och gå igenom lägenheten mer noggrant så att vi inte gör samma misstag som vi gjorde nu.

Så om vi får ett erbjudande på lägenheten och vi står först i listan så åker vi dit och tittar på den och om vi vill ha den så skriver hans pappa på kontraktet för att sedan skjutsa ut oss till Kvarnvreten så att vi kan säga upp vår nuvarandra lägenhet. Detta måste dock göras innan den 30/7 då det är då vi senast måste ha sagt upp den.

Jag håller tummarna för att vi får ett erbjudande på någon av dem, för jag vill verkligen inte bo i Pettersberg (iaf inte i lägenheten) så länge. Vi vill båda därifrån så fort som möjligt. Dennis har t.o.m sagt till sin chef på sommarjobbet att han inte kan jobba sista veckan denna månad just för att vi ska hinna med detta.

Med tanke på hur allting har gått till har jag även kontaktat hyresgästföreningen och frågat om det får gå till såhär. Jag har berättat om både hyran, nycklarna, när vi fick tillgång till lägenheten, löftet om avdrag på hyran och lägenhetens skick. Jag hoppas att de hör av sig så snart som möjligt så att vi får ordning på det här.



emma

Tycker pettersberg hade mysiga lägenheter, och ganska mysigt område.



Min kompis bodde där förut så därför jag vet de :)



URL: http://emmaeskola.devote.se




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?