Piroger
Publicerat den

På fredagar försöker Dennis och jag unna oss någonting gott och denna gång blev det hemmagjorda piroger. Vi har lagat det en gång tidigare, men det blev inte så bra som jag hade hoppats på vilket det lyckligtvis blev denna gång då jag ändrade tekniken.




Ingredienser

25g jäst för matbröd
2 ½ dl fingervarmt vatten
2 msk olja
½ tsk
6-7 dl mjöl
1st ägg


* Smula jästen i en bunke
* Häll över vattnet och rör till jästen löst sig
* Häll i olja och salt
* Arbeta in mjölet tills en deg bildats
* Låt degen jäsa i 1h

När degen har jäst kavlar man ut den och lägger på fyllning. Dennis och jag hade tacokryddad köttfärs blandat med majs. För att pirogens kanter inte ska släppa penslar man på lite ägg. Sätt sedan ugnen på 225 grader och grädda mitt i ugnen i 10-15 min.

Vi fick 9st stora piroger av denna deg.

Om Ni vill att pirogerna ska se ut som den till höger ska Ni se till att inte kavla ut degen för tunn. Det gjorde jag och resultatet ser Ni på pirogen till vänster. Den ser inte så inbjudande ut.



Sara H

MM lät gott :)

Kanske ska ta och testa detta någon dag =)



URL: http://sarahagelberg.blogg.se/




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?