Julbord
Publicerat den


Då var vi hemkomna från årets julbord. Detta är faktiskt första gången som jag har varit på ett julbord och den så kallade erfarenheten eller vad man ska kalla det var inte alls märkvärdig. Det serverades många olika sorters mat, men mycket av det tyckte jag inte om. Det fick bli det gamla vanliga på tallriken: potatis, köttbullar, julskinka och ägg. Jag upptäckte efter att jag ätit upp att det fanns rödbetssallad som jag jättegärna hade velat ha, men jag orkade inte bry mig om att ta mer så det fick bli som det blev. Jag var nöjd över maten ändå och när vi ätit upp fanns det plats för lite julgodis. Jag blev dock besviken då julgodiset innehöll punch och likör, som jag inte tycker om. Det stod ingenting om fyllningen på beskrivningen. Hade det gjort det hade jag givetvis inte tagit det. Jag fick nöja mig med julskum, polkagris, mintkyssar och en mandarin istället.

En sak som jag störde mig på när vi satt och åt var att en servitris som arbetade på hotellet hela tiden fyllde på våra glas och tog bort våra tallrikar utan att fråga. Om någon t.ex. hade ett halvfullt glas vatten/läsk/öl fyllde hon på utan att fråga. Detsamma gällde att ta bort våra tallrikar. Hon bara klev dit och tog bort de. Ingen frågan om man var klar eller inte.

Enligt Maarit skulle julbordet kosta 500kr/pers och ingen av oss tyckte att det var värt det då man kan äta denna mat hemma. Fredrik sade att anledningen till att man går ut och äter på detta sätt är för sällskapets skull, inte maten - även om den var god.

Vi vistades på hotellet i 3h innan vi åkte hem. Jag blir alltid uttråkad av att sitta stilla för länge och det blev jag även idag, men inte lika snabbt som i vanliga fall. Sällskapet vi hade vid bordet var folk som Dennis föräldrar känner och på något vis lyckades de bjuda in sig själva till "efterfest" här, så nu sitter de i köket och skriker. De har även med sig sina barn, så de har kikat en del på katterna samt lekt med dem. Vi fick tyvärr skicka ut de efter en stund då vi tyckte att Eira och Engla behövde lugn och ro. Det har varit mycket nu igår och idag med nya djur samt nya människor. Det kan bli för mycket på en och samma gång, vilket vi inte vill. Det är lika bra att ta det stegvis.

För tillfället är jag väldigt trött, men det blir ingen sömn än på ett tag utan det blir senare. Det är ingen idé att försöka sova så länge folket är kvar. Det kan bli väldigt högljutt vid alkoholkonsumtion, så vi väntar tills det är tyst. Frågan är bara hur lång tid det kommer att ta.

Dagen har varit ganska värdelös egentligen. Det enda som var bra var maten och Dennis sällskap.

När jag ändå är igång kan Ni få se lite bilder ifrån julbordet.

Btw, Ni får ursäkta håret. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra med det, så det fick bli någonting enkelt.



Sara H

Ursäkta men ni ser väldigt uttråkade ut på bilden.... (?) men så kanske det inte var?

Gott med julmat, längtar så tills det är julafton så man kan äta det. Äter aldrig julbord dagarna före.



URL: http://sarahagelberg.blogg.se/




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?