Vardagen
Publicerat den

Igår slog det mig att jag i princip aldrig skriver om vad jag gör om dagarna, så jag tänkte skriva ett litet inlägg om vad jag har gjort denna vecka.

Jag minns inte riktigt vad Dennis och jag gjorde i måndags för- och eftermiddag, men enligt honom var vi nere på stan en sväng.
På vägen ner hittade vi en råttunge på trottoaren (Dennis höll på att trampa på den) som höll på att bli angripen av myror. Vi tyckte inte att den skulle ligga där så jag tog ett löv, schasade bort myrorna och lade ungen på en säker plats i hopp om att mamman skulle komma och hämta den. Vad vi sen gjorde på stan kommer jag faktiskt inte ihåg, men jag antar att vi var på jakt efter någonting till Dennis dator. Han har under ett par dagar desperat letat efter en u-list, men kan inte hitta det någonstans. Vi var till Kjell & CO förra veckan och kollade, men de hade ingen aning om vad det var.

När vi tröttnat på att leta efter den där listen valde vi att utforskad stan lite ytterligare då det fortfarande fanns några gator vi inte hade varit på. På vägen hem gick vi båda och tänkte på den där råttungen och undrade hur det hade gått för den. När vi kom till platsen där vi hittade den kollade jag om den låg kvar på stället där jag lagt den. Ungen var borta och lövet låg en decimeter nedanför. Jag trodde då att mamman hade hämtat den, men när vi tittade på trottoaren så låg den på exakt samma ställe igen. Den var även denna gång täckt av myror. Dennis funderade på om vi inte skulle avsluta dess liv, men jag tyckte att naturen fick ha sin gång. Om det var meningen att den skulle överleva så skulle den göra det. Han lade den därför en bit in i skogen, borta från myrorna. Vad vi inte förstår är hur den kunde hamna på exakt samma ställe som där vi hittade den. Jag lade den på en kulle, men måste alltså ha kravlat ner för kullen och ramlat ner för muren (ca 1 meter). Ett tag funderade jag på om inte mamman hade hämtat den och kastat ner den för muren, men det kändes lite orealistiskt på något sätt.

Efter någon timme gick vi tillbaka för att se om den låg kvar eller om den var borta. Först kunde vi inte se den, men efter att ha letat en liten stund såg Dennis att den låg kvar och denna gång var den ej vid liv då någonting ätit sig igenom dess huvud. Jag kan tillägga att ungen inte kan ha varit så gammal då den ej öppnat ögonen. Det var tråkigt att den inte överlevde, men jag förstod nästan att det skulle sluta såhär. Jag vet inte om vi gjorde rätt i att lägga den i skogen eller om vi skulle ha "hjälpt den på traven" så att den slapp lida.

På kvällen gick vi till Bombadier arena då jag hade min första träning för veckan. Det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig då det inte var något som helst glid på golvet pga. allt handbollsklister. Detta var min andra träning med VIB och jag tyckte att det var den sämsta hittills.

Under gårdagen var vi på stan ännu en gång i hopp om att hitta Dennis efterlängtade u-list, men gjorde vi det? Nej. Han hade hittat en butik tack vare google, men när vi skulle leta reda på den så hittade vi den aldrig så vi sprang runt på galleriorna och tog oss sedan en varsin Calippo.

Senare på kvällen (samma tid som i måndags) begav jag mig till min tredje träning med VIB och min andra för denna vecka. Jag har sedan tidigare vetat att om det är mycket handbollsklister eller dåligt glid av någon annan anledning så kan det hjälpa om man gnuggar in sina knän med stearin. Jag var osäker över om det skulle fungera, men jag gjorde ett försök och det fungerade! Tack vare detta gick träningen jättebra och jag ser fram emot kvällens träning. Träningsvärken från i måndags har i princip gått över, förutom ömheten runt knäna. Det går nog över till helgen. :)

Idag har jag som sagt träning, men jag vet inte riktigt vad vi ska göra fram tills dess. Dennis och jag har iaf gjort om lite grann i lägenheten. Vi har flyttat databordet så att baksidan av skärmen pekar mot fönstret. Tidigare så lyste solen in så pass mycket på skärmen att man inte såg någonting. Vi har även satt upp våra första gardiner. Det blev faktiskt väldigt bra, men eftersom vi inte har ett par likadana får det bli så att vi köper nya, matchande gardiner när vi har råd. När det nu blir :/

Vad gäller det här med preventivmedlet så har jag ännu inte bestämt mig. Jag är fortfarande väldigt sugen på den där p-datorn, men jag vill veta mer innan jag bestämmer mig. För någon dag sedan kollade jag i min nattduksbordslåda och upptäckte att mina p-piller tar slut i november och inte i december som jag först trodde. Jag har alltså lite mindre tid på mig att bestämma mig. Det är mycket som spelar in på mitt beslut, men förr eller senare lär jag ju ta ett.

Det finns inte sådär jättemycket mer att säga förutom att jag igår pratade lite grann med Köpings lagkapten Sofie. Hon säger att de ser fram emot att jag ska komma dit, vilket jag också gör. Jag är bara lite fundersam över hur jag ska ta mig dit. Det är klubben som fixar det, men jag har ingen aning om hur. Jag tänkte att jag skulle maila deras tränare senare idag och fråga. Jag har nämligen sagt till en av de andra målvakterna i VIB att jag inte kommer nästa vecka.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?