Imorgon flyttar Alvin
Publicerat den

För snart 2 månader sedan utökades familjen med en liten dvärgvädurshane vid namn Alvin. Min kompis Johanna hade inte tid för honom och jag erbjöd mig då att ge honom ett hem. Enda sedan jag fick hem honom har han varit trotsig, men det är som värst nu då han praktiskt taget ÄTER upp sin bur. Har han tråkigt tuggar han på plasten och varje gång jag lägger märke till det smörjer jag in området med sminkborttagningsmedel (det är som tvål). Han tycker inte om det, men istället för att sluta letar han upp ett nytt område att tugga på eller så väntar han tills tvålen har torkat.

För att sysselsätta honom brukar vi släppa ut honom i lägenheten, men han är endast intresserad av att springa till området där jag förvarar maten. Han brukar även få saker att tugga på, bl.a. toalettrullar och pinnar. Han har en pinne fäst i buren som han har haft sen kanske 1-2 veckor innan vi flyttade. Jag brukar skämma bort honom med mat också, men det kanske inte är så bra ?

Jag vet inte varför han håller på som han gör. Ett tag funderade jag på om det kliade i tänderna, men det borde ha gått över nu då han snart är 10 månader. Holly hade också en period då hon bet på buren (dock i gallret), men det gick över efter bara någon månad. Alvin började med detta precis efter att vi flyttat. Han betedde sig inte såhär tidigare.

Om jag får gissa så tror jag att det kliar i tänderna, men jag misstänker också att han är uttråkad och rastlös. När jag fortfarande bodde hos mina föräldrar fick han vara ute dagligen, men nu när jag bor i lägenhet finns inte den möjligheten.

Då jag tröttnat på hans beteende valde jag att sätta ut en annons om honom på Blocket där jag skrev att jag skänker bort honom till någon som kan ge honom den sysselsättning och stimulans han behöver. Jag känner nämligen att jag ej kan ge honom det. Jag skrev också att jag helst ser att han kommer till någon som har tillgång till gård så att han kan vara ute då han älskar det.

Jag har fått fyra stycken mail än så länge och just nu är det sagt att en tjej ska komma hit och hämta honom imorgon kl.07:15 (hon jobbar natt och slutade då). Hon bor på landet och har ett stall med hästar. Det är tänkt att han ska få vara där medan de mockar och gör i ordning, vilket de gör ganska ofta. Det fanns även en 3-årig dotter i hushållet, så det kommer vara fler som pysslar med honom :)

Anledningen till att jag väljer att skänka bort honom istället för att försöka lösa problemet själv är pga. att jag inte har råd just nu. Jag känner, som tidigare nämnt, att han behöver mer sysselsättning än jag kan ge honom och jag tycker inte att det är mer än rätt att han då får ett nytt hem. För hans bästa.

Jag ber om ursäkt för detta, Johanna. Jag tror dock att han kommer att få det så mycket bättre hos denna familj och är det någonting så kommer jag att spara mailadressen för att kunna fråga hur han har det.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?