Planering inför flytt
Publicerat den


Nu har Dennis och jag diskuterat det här med att bli sambo väldigt noga och vi är 100% säkra på att vi båda vill. Det var som Louise V sa: "Det låter lite dumt om man ska flytta till samma stad och gå på samma skola, men inte flytta ihop". Det var nog lite så vi kände också. Eftersom vi ändå ska till samma ställe kan vi prova att bo ihop då vi ser flera fördelar med det.

För någon dag sedan diskuterade vi detta med hans föräldrar och de försöker övertala oss att ta en studentlägenhet, vilket vi vägrar att göra. Vi känner att det känns dumt att behöva dela med andra än varandra, så vi har kikat runt lite grann på lägenheter vilket de verkar se ogillande på. De vill att vi ska ta en så liten lägenhet (eller rättare sagt rum) som möjligt för att de ska slippa betala så mycket. Jag har sagt till Dennis att om det nu är så himla petigt med pengar så behöver de inte hjälpa till alls. Vi har inte tvingat dem, utan de har själva erbjudit sig.

De frågade även hur det blir med kontraktet och vi förklarade då att det kommer att stå på mig. Hans pappa sa då direkt:"Jag tror inte att Louise vill stå på en lägenhet som kostar 4500kr/mån". Om jag inte ville det hade jag ju inte sagt det. Jag har inga problem med att stå på lägenheten eftersom vi måste ha någonstans att bo.

Dennis och jag satt igår kväll och kollade igenom utgifterna vi kommer att ha och vi konstaterade att vi kommer att ha ganska mycket över varje månad, så vi klarar oss definitivt på det vi har. De måste alltså inte hjälpa till om det ska vara så noga.

Vi har lämnat intresse på 9st lägenheter och hoppas på att få någon eftersom vi MÅSTE ha en lägenhet när vi börjar skolan. Det går inte att pendla. Jag får liksom kliva upp kl.05 varje morgon om skolan börjar kl.08:30, vilket jag inte är så positiv till. Det räcker med att jag ska behöva göra det en gång i veckan fram till sommaren.

Det enda vi kan göra nu är att hålla utkik efter fler lägenheter och hoppas på att vi ska få någon.


Dennis ♥



Cissie

Vad roligt för er! =) Glad för din skull! Men tänk över möjligheterna ändå med ett lite billigare boende (talar av egen erfarenhet) För jag antar att ni får endast bidrag från skola/kommun osv? Tänk över det lite iaf. Hans föräldrar är nog bara rädda över att ni inte ska klara av ekonomin i det stora hela. Vet att du bott själv förut. Men det är inte så farligt med en lite mindre lägenhet heller. Kram på dig gumman! <3



URL: http://ceciliabogsveen.blogg.se/


Anonym

hur ska ni klara att betala så mycket när inte någon av er har ett jobb eller riktig inkomst? ni har inte heller varit tillsammans speciellt länge än, jag måste nog hålla med dennis föräldrar om att en studentlägenhet vorde det bästa till att börja med. när ni fått riktig inkomst och bott ihop ett tag så kan ni diskutera om en riktig lägenhet. men det är bara min åsikt, gör som ni vill



URL:




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?