Gymnasiefrågan
Publicerat den


Som jag skrev i ett föregående inlägg så har jag kontaktat rektor och studievägledare på John Bauer-gymnasiet i Västerås och Örebro. För att vara på den säkra sidan har jag även hört av mig till Wenströmska skolan i Västerås då det finns ett idrottsprogram även där. Jag vill vara på den säkra sidan och få gå någonstans. Då jag inte har lust att sitta hemma i 1 år till.

För att försöka snabba på processen och få lite hjälp har jag även kontaktat SYV på Högbergsskolan i Ludvika. Det verkar inte som att min förra studievägledare är kvar, så jag blev tvungen att kontakta en annan vilket egentligen inte spelar så stor roll bara jag får hjälp snabbt.

Jag hoppas på att jag får något svar snart eftersom det börjar bli lite bråttom. Omvalsperioden börjar imorgon och håller på i två veckor, så det är ont om tid. Jag funderar på om jag eventuellt ska skicka in en ny gymnasieansökan och dessutom skicka papper till vardera skola i hopp om att det ska hända någonting.

Dennis och jag diskuterade det här med boende och jag sa då att jag inte kommer att ha råd att köpa möbler om jag tar en lägenhet på en gång (om jag får gå på någon skola) och att jag inte orkar pendla. Han föreslog då att jag kunde få flytta in hos honom. Hans föräldrar har tydligen frågat om vi ska flytta ihop när han börjar skolan iaf och Dennis har tänkt tanken ett tag nu, så jag säger inte emot. Jag vill bara att han ska vara 100% säker eftersom det är första gången han flyttar hemifrån. Jag vill inte att han ändrar sig när vi väl står där.

Det första vi fokuserar på nu är att jag ska få svar från skolorna och får jag gå på någon av dem så kan vi diskutera saken mer ingående sen. Vi tar en sak i taget så får vi se vart vi hamnar.





Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?