Studiebidrag utan studier
Publicerat den

Idag blev jag lite paff när jag fick hem ett brev från CSN där det stod att jag blivit beviljad studiebidrag för gymnasiet. Jag ringde därför och meddelade att jag inte ska ha studiebidrag eftersom jag hoppade av gymnasiet i april. Jag sökte till Falun igen för ett tag sen eftersom jag saknade programmet och skolan så mycket. Jag blev antagen, men tackade faktiskt nej eftersom jag insåg att det inte skulle fungera. Sist jag gick i Falun stod mamma för boendet och jag för maten. Nu skulle jag fått stå för allting, vilket inte hade gått eftersom jag inte har någon inkomst och eftersom det är svårt att få jobb utan gymnasieutbildning. Socialen hade heller inte hjälpt mig eftersom de inte ger bidrag till studenter. Jag tackade därför nej och har nu fyllt i en ansökan till komvux. Jag kommer att läsa fyra terminer och blir klar december -11. Vi kan alltså flytta till Göteborg 1 år tidigare än vi planerat eftersom de ändrat villkoren. Tidigare var det sagt att man var tvungen att läsa minst 380 poäng/termin för att få studiebidrag, men nu har de ändrat till 420 poäng/termin. Jag blir därför klar tidigare eftersom jag måste läsa fler ämnen per/termin för att komma upp i den poängen. Jag har ingen lust att plugga utan studiebidrag.

När jag pratade med CSN sa de att jag kommer att få pengar imorgon eftersom de inte har hunnit stoppa det pga. att Falun meddelade dem för sent om att jag inte skulle ha något. De sa att jag kommer att få betala tillbaka det. Jag fick därför deras bankgironummer, men Björn och jag har bestämt oss för att behålla pengarna. Vi har några ynka kronor att leva på i två veckor, vilket inte går. Vi vill inte låna nå mer pengar av något, så vi tänker behålla de här bidraget och betala tillbaka det när Björn fått sitt första studiemedel (första veckan i oktober). Det är inga problem för oss eftersom det bara ör 1050:- + en avgift på uppåt 100:-. Björn får över 5000:- och jag får 1000:-. De pengarna ska vi leva på i 2-3 veckor. Sen får han sitt andra bidrag på 7820:-. Det ska bli så skönt att slippa leva snålt.



Carro med bebis i magen ♥

Alltså, listorna jag la upp hittade jag bara på internet, så det är inte dom vi har valt.



URL: http://norbergcaroline.blogg.se/


Carro med bebis i magen ♥

Jo det fanns en sån också, men den var mindre bra tycker jag.

För det står ändå massvis med saker om "gravid" i den här boken. Vecka för vecka, besvär och vad man kan göra åt dom. Aah skit bra.

Den hade kostat 298:- men nu kostade den 198:- :)



URL: http://norbergcaroline.blogg.se/




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?