Utbildning
Publicerat den

Idag var jag på utbildning. Jag kom till lokalen strax efter kl.09 och fick sitta i fikarummet och vänta på att klockan skulle bli 10. Vi skulle vara tre stycken tjejer på utbildningen, men vi var bara två stycken. Vi fick lite information om företaget, varan vi skulle sälja och sedan fick vi titta på när de andra säljarna i vår grupp försökte att sälja vår produkt. Vår grupp säljer rakhyvlar för män och kvinnor. Det första paketet är gratis. Man får en rakhyvel med 4st tillhörande blad. Vill man sen inte ha några fler kontaktar man företaget inom 14 dagar, annars tecknas en årsprenumeration. Man får då hem fyra nya blad varannan månad. De första paketen (efter gratispaketet) kostar 99 kr. När man sen varit prenumerant i 6 månader får man en ny gratis hyvel och priset på bladen sänks till 49 kr. För varje hyvel som skänks eller säljs till hushållet ges 5 kr till SOS barnbyar och för varje 80:e kund får företaget en fadder.

Jag börjar min provanställning redan imorgon kl.09. Jag arbetar i 7 timmar, alltså 09-16. Min jobbcoach säger att jag får lägga på de första samtalen om det känns jobbigt och nervös. Det ska nog inte vara några problem. Jag tror att jag fick lära mig det jag behöver av de andra i min grupp.

Jag kommer att ha provitionslön de första två veckorna vilket innebär att jag inte har någon garantlön, utan jag får endast ut det jag säljer för. Jag får 25-50 kr/såld vara beroende på hur många varor jag säljer. När provanställningen gått ut går det över till visstidsanställning och jag får då 70 kr/timmen om jag säljer under 13 varor/dag. Annars blir lönen högre.

Jag fick även ett samtal från socialen idag. De undrade om vi fortfarande är i behov av bidrag. Jag berättade att jag fått jobb, men att det är timanställning och att jag då inte får ut någon lön förrän i juli. Vi behöver alltså bidrag i juni, för juli månad. Vi behöver dock inte så mycket bidrag då hyran på vår lägenhet ligger på 2692 kr/mån + el. Jag hoppas att mamma kan gå in som borgensman. Hon skulle prata med pappa idag. Hon tror dock att han inte vill, men det krävs endast en person som backar upp. Jag ska prata med socialen och hyresvärden imorgon.

Vi får hoppas att allting kommer att gå bra.



Josefin

Varför skulle inte din pappa vilja hjälpa sin egen dotter?



URL:


Sara

Låter bra att du har fått jobb! :) Men jag tyckte att det lät väldigt konstigt att du får lägga på samtalet om det känns jobbigt. På så vis verkar man ju oartig och kunden kommer inte bli så nöjd och bara sprida negativa saker om företaget ;s Vi har fått lära oss att vad än kunden säger så ska vi vara glada och trevliga för att kunden inte ska få något negativt om Online och det vi säljer! :)



URL: http://schniii.blogg.se/




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?