Svar på kommentar
Publicerat den

Anonym om Kattungar på ingång ?:

"om ni har dålig ekonomi tänk också på att katterna behöver ta en ettårs spruta och kastreras/steriliseras, försäkring tycker jag man också ska ha på katterna om man nu vill deras bästa och även plånbokens bästa.. hoppas dom får det väl hos er :)"


Ekonomin är inte dålig, utan vårat problem är att vi varje månad måste spara så mycket som möjligt eftersom jag inte får något bidrag från CSN i december, juni och juli. Vi står alltså utan pengar tre månader om året och måste alltså spara under resterande 9 månader. Det kanske inte låter så svårt, men jag ska försöka att förklara hur det ligger till:

Jag får mitt första studiemedel i slutet på augusti/början på september och vi har då tre-fyra månader på oss att spara 3500:- till hyra (+ någon tusenlapp till ifall det skulle dyka upp oväntade utgifter). Sen måste jag spara till Dennis födelsedagspresent och han till min. Vi vill även kunna spara pengar till mellandagsrean eftersom man då kan göra bra fynd. Jag har tidigare klagat på att de kläder jag tycker är snygga kostar alldels för mycket, så jag vill kunna unna mig snygga kläder under mellandagsrean.

Efter jullovet har vi alltså fem månader på oss att spara till sommaren och det handlar om att vi ska spara ca 15000:-. Så om vi inte hade behövt tänka på att spara varje månad så har vi bra ekonomi då vi har ca 5000:- över varje månad efter att alla räkningar och maten är betald.

Vad gäller ekonomi och katter så har jag tänkt på både det här med vaccination och kastration. Det kostar t.ex. 900:-/hona vad gäller kastration, så det är bara att spara. Det kommer alltså inte att bli några problem. :)



Anonym

Får ni inackorderingstillägg?

Det låter som ett evigt sparande det där.



URL:


Johanna

Men i december får du ju. Det får jag iaf. Och i juni får jag ett halvt. Ska du inte sommarjobba?



URL: http://cakelicious.blogg.se/




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?