Kattungar på ingång ?
Publicerat den

Dennis och jag har nu äntligen bestämt oss för att köpa kattungar, det blir 2st honor. Igår kväll satt vi och kollade igenom annonser på Blocket och jag svarade på två stycken som kom från Västerås. Den första handlade om 5st kattungar på 8 veckor som alltså är leveransklara om 4 veckor (1/11). Det stod dock inte vad det var för kön på ungarna, så jag har mailat och frågat om det. Finns det två honor smäller vi till direkt till ett pris för 100:-/unge, vilket jag tycker är perfekt med tanke på vilken ekonomi vi har. Nu har vi visserligen lagt om budgeten och får 1000:- extra till sparande varje månad, så det är ett plus.

Den andra annonsen handlade om två hanar och två honor. Vi är såklart intresserade av honorna och de är leveransklara den 24:e denna månad. De kostar 300:-/unge, vilket jag är beredd att ge. Skulle jag få välja vill jag gärna ha två katter ur den första annonsen då det fanns mer färger att välja mellan. Hur det blir återstår att se eftersom jag fortfarande väntar på svar.

En sak som vi har tänkt på är det här med foder. Dennis tycker att vi kan köpa vilket foder som helst, men jag har gjort lite research och läst att man tydligen ska ge katter kvalitetsfoder som t.ex. Royal Canin, Hills, Specific, Eukanuba m.fl. Det kostar dock en förmögenhet att köpa en påse. En påse på 2kg från Royal Canin kostar 259:-, men det sägs att påsen ska räcka väldigt länge då fodret är mättande. Dennis tror att det är bortkastade pengar, men jag vet inte om jag vågar chansa. Vi ska diskutera detta när han kommit hem, så får vi se hur vi gör.

I dagsläge tycker jag nästan att vi ska köra på Royal Canin för säkerhets skull. En påse på 10kg kostar 629:- och tänk vad länge den kan räcka och vad billigt det blir i längden om den t.ex. räcker i 6-8 månader. Då har det kostat oss i snitt 78-104kr/mån för kattmat.



Anonym

om ni har dålig ekonomi tänk också på att katterna behöver ta en ettårs spruta och kastreras/steriliseras, försäkring tycker jag man också ska ha på katterna om man nu vill deras bästa och även plånbokens bästa.. hoppas dom får det väl hos er :)



URL:


Therese med Clara

vad jag har hört ska Mjau (både torr och våtfoder) vara lika bra som de dyra märkena så det köper vi till vår katt iaf =)



URL: http://kossanshandarbete.blogg.se/




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?