Ibland blir det inte som man tänkt sig
Publicerat den

Det är nu fyra månader sedan Holly gick bort och i samband med olyckan lovade jag mig själv att det fick vara slut med kaniner, men den senaste veckan har jag kommit underfund med att jag förmodligen kommer att bryta mitt löfte då jag fullkomligt älskar kaniner. Det är även så att jag har funderat över om jag inte ska börja med kaninhoppning då det har varit ett dolt intresse de senaste åren.

Eftersom jag inte har haft någon kunskap om ämnet har det aldrig blivit av, men det känns som att jag nu är beredd att ge det ett försök och jag har därför de senaste dagarna varit på jakt efter en potentiell kaninras. Som det ser ut nu kommer det att bli ännu en dvärgvädur då det känns som att det är den mest lätthanterliga rasen samt att de är i perfekt storlek.

Då 6/7 av mina kaniner har varit blandraskaniner samt tvåfärgade är jag denna gång på jakt efter en helfärgad renras. Det innebär att jag måste hitta en bra och pålitlig uppfödare, vilket kan bli svårt då jag inte är så insatt i detta heller. Jag har dock hittat en uppfödare hemma i Dalarna som har en kull med dvärgvädurar av färgen chinchilla. Det går inte att göra annat än att smälta när man ser dessa knyten.

Dennis har sagt att vi får vänta med kaninhoppningen tills vi har flyttat till hus, men jag ser inget hinder i att införskaffa sig själva kaninen detta år då det går att ägna sig åt hoppningen på närmsta gräsmatta (givetvis avsides från allt spring från barn, hundar osv).

Om jag fick välja skulle jag köpa en av dessa (som jag länkade till), men då det är oklart över hur det kommer att se ut med pengar måste jag avvakta ett tag. Skulle det dock bli så att skadeståndet börjar rulla in innan dessa är leveransklara kommer jag att höra av mig till uppfödaren för information, priser osv.

Det ska bli spännande att se hur det blir. Förhoppningsvis får jag en till fyrbent kompis här hemma.



flickaneemeliie

fin blogg!

väldigt intressant också!



URL: http://flickaneemeliie.blogg.se/


sarah med bebis i magen

räker det inte med katterna som du hjämt gnäller om ..???? du da ju att du inte skulle ha fler kaninener efttar den som dog i vinner...



URL: http://respekteravar.blogg.se/


Anonym

Kan inte den där sara ta hand om sin unge och sköta sitt eget?



URL:


Fellnert

Hahah, kan inte låta bli att kommentera den härliga svenska i det där inlägget!



''Räker'' Sånna maneeeteer ? ;)

Hjämt? Blandning mellan hjälm och jämnt? :P

''Du da'' bebisspråk eller?

Sist men inte minst.. Vad FAN är ''kaninener'' ?!? O__O



URL:


Syrran

Ska du ha en kanin särskilt för hoppning rekommenderar jag att du köper en som är avlad just för det. =) Dessa brukar vara mycket enklare att träna upp. Då kan man kolla på SKHRF´s hemsida. Är det renrasigt du ändå vill ha, så kan du kolla på Kaninavelsföreningens hemsida: skaf.info. De har ett uppfödarregister där och det ska finnas flertalet i Västerås. =)



URL:




Ni får gärna kommentera, men tänk då på vad det är Ni skriver. Påhopp och nedlåtande kommentarer görs inget besvär utan raderas omedelbart!


NAMN
 

MAIL


URL





Spara?